Home / Administratie / Reporterii cetățeni și Facebook-ul, noile provocări pentru jandarmii vasluieni

Reporterii cetățeni și Facebook-ul, noile provocări pentru jandarmii vasluieni

Apariția și dezvoltarea așa zisului curent al “reporterilor – cetățeni” și pseudo – reportajele prin rețelele publice de socializare au fost indicate de către șeful jandarmilor vasluieni ca noile provocări ale celor chemați să asigure ordinea publică în situații speciale.

“Apariția și dezvoltarea așa zisului curent al «reporterilor- cetățeni», utilizarea gadget-urilor și mijloacelor de difuzare a imaginilor (fotografii, filme, pseudo-reportaje și sondaje de opinie) în spațiul public, prin rețelele publice de socializare și alte mijloace de comunicare, în scopul promovării unor idei și convingeri anti-sistem, naționaliste, ecologiste, etc., sunt noile provocări cărora trebuie să le facă față jandarmii vasluieni”, a spus ieri, în ședința Colegiului Prefectural, colonelul Gheorghiță Păvăloaie, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi al Județului (IJJ) Vaslui.

În primul semestru al acestui an, IJJ a executat misiuni de asigurare a ordinii publice cu 2016 jandarmi, din care 46 de manifestări de protest, cu 173 jandarmi; 61 de manifestări cultural-artistice, cu 299 jandarmi; 162 de manifestări sportive, cu 532 jandarmi; 97 de manifestări comemorative, cu 366 jandarmi; 51 de manifestări promoționale, cu 168 jandarmi; 63 de misiuni de asigurare a ordinii publice la centre de examen și evaluare, cu 122 jandarmi și 152 de alte acțiuni de asigurare a ordinii publice, cu 352 jandarmi.

„Comparativ cu semestrul întâi al anului 2017, când au fost executate 653 acțiuni de asigurare a ordinii publice cu 2334 jandarmi, în perioada corespondentă a anului 2018 se înregistrează o ușoară scădere a numărului de acțiuni executate (cu 3%) și a efectivelor folosite”, a spus șeful jandarmilor.

Apărătorii ordinii publice au aplicat 22 de sancțiuni în aceeași perioadă, din care 13 amenzi în cuantum de 4.700 de lei și nouă avertismente. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: