Home / Administratie / Salvarea vine de la antreprenori: managerii de top ai județului s-au înscris în «Academia IMM-urilor»

Salvarea vine de la antreprenori: managerii de top ai județului s-au înscris în «Academia IMM-urilor»

de Dănuț CIOBANU

Crema oamenilor de afaceri din județ a fost prezentă vineri, la sediul Primăriei Vaslui, la lansarea proiectului «Academia IMM-urilor». Proiectul se adresează unui număr de 500 de manageri și 100 de specialiști în resurse umane de la nivelul Regiunii Nord Est 1. Până în luna aprilie 2019 antreprenorii vor fi pregătiți gratuit în competențe antreprenoriale, planificare strategică, managementul inovării și educație financiară. Invitații la eveniment au subliniat importanța majoră a sectorului IMM-urilor pentru economia vasluiană, rolul pe care îl joacă antreprenorii în alimentarea bugetelor locale.

Lansarea proiectului «Academia IMM-urilor», finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, a beneficiat de o asistență numeroasă. Pe lângă reprezentanții unor firme din comerț, producție, servicii, construcții și servicii bancare, la eveniment au fost prezenți Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, directori de servicii deconcentrate.

Amfitrionul evenimentului a fost Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronatelor Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui: ”Florin Jianu vine pentru prima oară la Vaslui, și sperăm că de acum înainte să avem o colaborare fructuoasă. Ca fost ministru al mediului de afaceri este un bun cunoscător al problematicii din economie, iar cu ajutorul lui putem identifica soluții pentru rezolvarea acestora. Cursurile din cadrul proiectului se vor desfășura în cascadă în perioada 4 septembrie 2018 – 3 mai 2019. Cei mai activi 72 de antreprenori și manageri vor participa la un program inovativ de învățare prin sport”.

Să nu așteptăm niște investitori extraordinari sau salvatori

Vasile Pavăl a spus celor prezenți că este coorganizator al evenimentului pentru că înțelege foarte bine că autoritățile locale nu pot exista fără mediul de afaceri.

Ne bazăm foarte mult pe mediul de afaceri. Lansarea proiectului este un eveniment plăcut și se axează pe direcția de a crește capacitatea umană. Primăria Vaslui implementează un astfel proiect prin POCU, privind standardele de calitate a procedurilor. Mediul de afaceri vasluian poate lua contact cu acest proiect și vrem ca rezultatele să se vadă în practică. Autoritățile locale încasează de la mediul de afaceri venituri din taxe și impozite, cote din impozitul pe salarii și cote de TVA din activitățile de comerț. Bugetul local este determinat de mediul de afaceri. Toți dezvoltă comunitate, nivelul de trai, contribuie la programele de asistență socială, la investițiile publice”, a spus Vasile Pavăl.

În cursul anului curent, din cele 27 de milioane de lei care sunt prognozate la bugetul local din taxe și impozite, un procent de 40% este acoperit de către IMM-uri. Mai mult, din cei 20.000 de salariați câți sunt înregistrați în municipiul Vaslui, 7.000 lucrează în sectorul IMM-urilor.

Vrem să participăm activ la acest proiect. Să nu așteptăm niște investitori extraordinari sau salvatori. Salvarea stă în mâinile noastre pe zona de servicii, în sectorul IMM-urilor, prin reconsiderarea forței de muncă. Mă interesează foarte mult viața economică locală”, a încheiat Pavăl.

Se petrec lucruri bune și la Vaslui

Florin Jianu a spus că este onorat de invitația de a veni la Vaslui și, chiar dacă nu a mai vizitat județul, a lucrat la o serie de proiecte care se adresează antreprenoriatului local.

Vrem să ajutăm întreprinzătorii locali. Vrem să schimbăm starea de spirit a antreprenorilor. Îl felicit pe primarul municipiului că apreciază munca IMM-urilor. La aceste întreprinderi mici, care au în medie 2,5 angajați, este o muncă ca a unor furnici mici, dar foarte active. Ele lucrează pentru comunitate. În Europa sunt 25 de milioane de IMM-uri. Succesul pentru întreprinzători este să ducă până la capăt un demers, în ciuda greutăților pe care le întâmpină”, a subliniat Florin Jianu. 

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: