Home / Social / Unul dintre cei mai importanți colecționari de cărți poștale din țară va expune la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Unul dintre cei mai importanți colecționari de cărți poștale din țară va expune la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Bârlădenii sunt invitați, pe 9 septembrie, de la orele 12.00,  la o întâlnire cu unul dintre cei mai importanți colecționari de cartofilie din România: profesorul tecucean Ștefan Andronache, cel care va expune la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad, o parte din bogata sa colecție de cărți poștale.

Expoziția ”Costume și dansuri populare europene”, dedicată Centenarului Unirii și Zilelor Europene ale Patrimoniului Cultural, va fi deschisă până pe 14 octombrie și reunește cărți poștale ce fac parte din bogata colecție a profesorului Andronache. Cele peste 600 de cărți poștale, organizate pe țări, evidențiază tradiția și frumusețea costumului și dansului popular din mai multe țări europene, cele mai bine reprezentate în cadrul acestei expoziții fiind România, Franța, Spania, Portugalia, Grecia, Elveția, Austria, Germania, Suedia, Polonia, Ungaria, Rusia.

Expoziția va fi vernisată de etnologul vasluian Dan Ravaru și colecționarul Ștefan Andronache.

“Cunoscut drept unul dintre cei mai importanți colecționari de cartofilie din țară, profesorul tecucean Ștefan Andronache colecționează cărți poștale ilustrate din anul 1959. Colecția pe care o deține însumează peste 40.000 de cărți poștale, organizate pe țări și tematici. De-a lungul timpului, colecționarul a organizat mai multe expoziții de cartofilie. Pasionat de fotografie, a realizat numeroase cărți poștale ilustrate, în care sunt surprinse frumusețile țării noastre. Este autorul mai multor articole legate de cartofilie, albume și ample bibliografii pentru personalități ale Tecuciului”, a declarat muzeograful Alina Butnaru.

About Simona Vasile

x

Check Also

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii ...

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă ...

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: