Home / Administratie / Primarul din Rebricea, în conflict de interese după ce și-a angajat fiica consilier personal. ”Fata mea are master în administrație publică”, explică primarul

Primarul din Rebricea, în conflict de interese după ce și-a angajat fiica consilier personal. ”Fata mea are master în administrație publică”, explică primarul

În 2011, primarului comunei Rebricea, Valerică Radu, nu i s-a părut nimic în neregulă dacă își angajează fiica drept consilier personal. Nici după ce a câștigat alegerile din 2012, când i-a prelungit contractul de muncă, deși vânătoarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) împotriva incompatibilităților și conflictelor de interese era în plin avânt. De abia după ce a primit o “scrisoare de reproș“ de la Agenție și a vorbit cu secretarul primăriei edilul s-a convins că nu e OK. Acum ANI îl acuză de conflict de interese, dar primarul spune că se va explica. Oare cum?!

După ce, ieri, Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut cunoscut că îl acuză pe primarul din comuna Rebricea, Valerică Radu, de conflict de interese pentru că și-a angajat fiica în funcția de consilier personal la primărie, edilul ne-a recunoscut deschis: “Da, am angajat-o”.

Șeful administrației publice din Rebricea spune că nu a văzut nicio problemă în a-și lua odrasla aproape la primărie cu serviciu decât după ce a primit o adresă de la ANI și a stat de vorbă cu secretarul Primăriei, care i-a spus că nu ar fi tocmai în regulă.

Ales primar în 2004, în 2011, când și-a adus fiica ca să lucreze direct cu el, Valerică Radu se simțea probabil ca acasă în Primărie.

În 2012, deși ANI era în plină vânătoare națională de edili aflați în stare de incompatibilitate, abuz în serviciu și conflict de interese, după ce a câștigat alegerile, primarul i-a prelungit contractul individual de muncă fiicei sale.

De abia în 2012 edilul primește o adresă de la ANI care cere lămuriri în privința salariatului său cel mai apropiat. Atunci Valerică Radu îl consultă pe secretarul Primăriei și decide să pună capăt colaborării cu odrasla, desfăcându-i contractul de muncă.În tot acest timp, fiica primarului a încasat, grație funcției tatălui, suma 42.127 de lei.

Toată această problemă a apărut din cauza faptului că o lungă perioadă de timp nu am avut secretar în Primărie. Fiica mea are un master în administrație publică și m-a ajutat”, se explică primarul, care spune că a trimit un memoriu în apărarea sa la ANI și așteaptă răspuns.

Le-am trimis un memoriu în care le-am explicat situația. Povestea datează de vreo doi ani, când mi-au cerut primele lămuriri. Fiica mea a fost angajată la Primărie în 2011 și a lucrat vreo trei ani. Când secretarul comunei mi-a spus că ar fi probleme, i-am desfăcut contractul de muncă”, detaliază edilul, care, totuși, refuză să spună dacă nu s-a gândit că este în conflict de interese angajându-și copilul în funcția de consilier personal. “Mă voi apăra în fața ANI, am dreptul să mă apăr”, e tot ce spune Valerică Radu.

Valerică Radu a semnat, în calitate de edil al comunei Rebricea, județul Vaslui, Dispoziția privind prelungirea Contractului individual de muncă al fiicei sale în funcția de consilier personal al primarului, pe durata mandatului acestuia (2012 – 2016)”, sună acuzația pe care ANI a făcut-o cunoscută ieri.

Prin urmare, un primar cu o experiență de nu mai puțin de 14 ani în fruntea administrației este acuzat acum de ANI de conflict de interese administrative, o acuzație mai mult decât evidentă fără să ai studii juridice sau administrative. Edilul spune însă că se va apăra în fața Agenției și a legii. Oare cum?! (Cristian PĂTRAȘCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Un bărbat din Perieni riscă să facă închisoare pentru că a furat 100 lei dintr-o locuință

Polițiștii Poliție Rurală Bârlad au ...

Un bărbat din Vaslui, băut bine, a furat o mașină și a plecat la plimbare deși nu avea carnet

Polițiștii vasluieni cercetează un bărbat ...

Pentru viol și violare de domiciliu, un vasluian a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare

Polițiștii vasluieni din cadrul Serviciului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: