Home / Administratie / Protest la Penitenciarul Vaslui! Sindicaliștii, stupefiați de grija guvernanților pentru infractori și de nepăsarea față de angajați

Protest la Penitenciarul Vaslui! Sindicaliștii, stupefiați de grija guvernanților pentru infractori și de nepăsarea față de angajați

Zeci de angajați ai Penitenciarului Vaslui vor organiza, la mijlocul acestei luni, un miting de protest în fața unității de detenție pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor cu care se confruntă angajații din sistem. Pe lângă deficitul de personal, sindicaliștii invocă și neplata orelor suplimentare din ultimii doi ani, care la nivelul penitenciarului vasluian ajung la aproximativ 10.000 de ore.

Neajunsurile din sistemul penitenciar românesc scoate, din nou, în stradă, angajații închisorilor din țară. Este și cazul salariaților Penitenciarului Vaslui care au anunțat că, la mijlocul acestei luni, vor picheta sediul unității. Prin această acțiune, angajații doresc să-și manifeste nemulțumirea față de modul în care conducerea Ministerului Justiției a neglijat problemele semnalate de către sindicate.

Constatăm cu stupoare că membrii distinsului Guvern sunt atât de preocupați de condițiile de detenție a persoanelor private de libertate încât uită de cei care își desfășoară acolo activitatea. Deoarece doleanțele noastre, expuse ministrului Justiției chiar în interiorul Penitenciarului Vaslui cu ocazia vizitei efectuate de acesta în decembrie anul trecut, nu au fost ascultate suntem nevoiți ca, pe 14 septembrie, timp de două ore, să pichetăm Penitenciarului Vaslui”, ne-a declarat președintele Sindicatului ”Megas”, Gabriel Mititelu.

Una din principalele nemulțumiri ale angajaților Penitenciarului Vaslui este neplata orelor suplimentare efectuate de către aceștia în ultimii doi ani. La nivelul unității de detenție vasluiene, sunt de plătit aproximativ 10.000 de ore suplimentare. O altă problemă reclamată de sindicaliștii de la ”Megas” Vaslui este deficitul de personal din sistem cauzat de blocarea de ani buni a angajărilor.

Totodată, cerem și eliminarea discriminărilor salariale. Suntem, alături de colegii de la MApN și MAI, singurele instituții cărora nu li se aplică Legea Salarizării. Suntem la nivelul salarizării din anul 2009, cu ordonanțe tranzitorii și nici măcar la nivelul anului 2018 nu ni se aplică Legea Salarizării. Aprobarea statutului polițistului de penitenciare este o altă solicitare”, a subliniat Gabriel Mititelu.

Potrivit acestuia, în data de 3 octombrie 2018, reprezentanții sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor vor participa la un miting de protest în fața Ministerului Justiției. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: