Home / Sanatate / Spitalul Județean, mama răniților sănătății vasluiene

Spitalul Județean, mama răniților sănătății vasluiene

Suplimentarea de Consiliului Județean a bugetului Spitalului Județean Vaslui cu 400 de mii de lei a stârnit vii discuții în ultima ședință a consilierilor. Managerul unității a trebuit să explice că numărul mare de internări, prin preluarea cazurilor celorlalte spitale din județ, și aparatura pe care nu o au celelalte unități din județ a dus la cheltuieli neprevăzute.

Anul acesta a fost o avalanșă de urgente, foarte multe politraumatisme, pacienți care au necesitat materiale foarte mult. Rezolvăm și o mare parte a cazurilor de la spitalul din Huși, deoarece, de la începutul anului, a trecut prin numeroase etape, ba nu a existat medic ortoped, ba nu a existat un medic la interne sau la alte secții. Facem investigații radiologice și pentru alte spitale din județ”, a explicat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, în fața consilierilor județeni adunați în ședință, necesitatea  suplimentării bugetului unității cu suma de 400 de mii de lei.

Nu putem limita numărul de internări, iar în aceste condiții nu toate sumele de la Ministerul Sănătății sunt acoperitoare”, a motivat managerul depășirea cheltuielilor din contractul cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui.

În plus, la rectificarea bugetară discutată în ultima ședință a Consiliului Județean, după discuții cu Ana Rinder, consilierul PSD Vasile Puf a propus un amendament prin care, în lista de investiții de la cel mai important spital din județ să fie “prinsă” și redimensionarea rețelei de apă și canal, în condițiile în care unitatea de primiri urgențe va fi extinsă, și în viitor vor apărea un ambulatoriu integrat și un pavilion pentru spitalizare de zi.

Actuala rețea de canalizare, apă și alimentare cu căldură sunt subdimensionate și reușesc să asigure aceste utilități doar pentru clădirile pe care le avem deja. Spitalul nu are o canalizare proprie, iar apa rezultată în urma ploilor nu este direcționată și nu se scurge asa cum ar trebui”, a mai spus Ana Rinder. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bătălia #COVID19, în laborator. Sanofi și Translate Bio colaborează pentru a dezvolta un nou posibil vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARNmLoredana Gheorghe

Comunitatea științifică de la nivel mondial s-a mobilizat într-o ...

Terapia genică Zolgensma primește recomandarea de aprobare în UE pentru tratamentul atrofiei musculare spinaleDr. Silvia Rădulescu

În urmă cu mai puțin de un an, Zolgensma ...

STUDIU. Utilizarea suplimentelor alimentare fără recomandarea medicului la pacientele cu cancer de sân care urmează chimioterapie, asociată cu o creștere de până la 41% riscul de recurență a boliiMaria Dida

Utilizarea antioxidanților sau a altor tipuri de suplimente alimentare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: