Home / Administratie / Vasluiul a pierdut în șase luni populația unei comune

Vasluiul a pierdut în șase luni populația unei comune

În prima jumătate a acestui an, județul Vaslui a înregistrat un spor natural negativ al populației de 1.408 persoane. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, la un număr de 3.024 decedați s-au înregistrat 1.616 născuți-vii. Practic, în jumătate de an, județul Vaslui a pierdut populația unei comune întregi.

“Avem de a face cu o realitate neplăcută. Satele care sunt plasate la mare distanță de orașe sunt cele mai afectate. Noi, în comuna Fălciu, avem un sat Bozia care este aproape pustiu. Am asfaltat, am tras apă curentă, cu gândul că vara pensionarii se vor întoarce să aibă grijă de casele în paragină. Această speranță nu s-a îndeplinit.Te doare sufletul să vezi casele cum au rămas cu geamurile sparte, cu covoarele întinse prin casă, cu vasele pe plită. E un dezastru, e dezolant”, ne-a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Pentru următoarele decenii, Vasluiul va înregistra o reducere severă a numărului de locuitori. În toate cele trei scenarii imaginate în analiza „Proiectarea populației României în profil teritorial”, anul 2050 va reprezenta un vârf al scăderii numerice a populației. În estimarea optimistă, județul Vaslui va avea peste 40 de ani o populație de 298.400 locuitori. În varianta medie, proiecția pentru anul 2050 arată că Vasluiul va avea o populație de 283.100 persoane, din care 141.200 bărbați și 141.900 femei. În ultima variantă, cea pesimistă, perspectivele demografice sunt catastrofice. În anul 2050, populația județului se va reduce la numai 261.200 persoane. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: