Google+
Home » Social » VIDEO Pompierul bârlădean Marius Obreja a fost înmormântat cu onoruri militare

VIDEO Pompierul bârlădean Marius Obreja a fost înmormântat cu onoruri militare

de Mihaela NICULESCU

Durere și lacrimi, la Biserica „Sf. Dumitru” din Bârlad. Plutonierul adjutant Marius Obreja a fost înmormântat, marți, cu onoruri militare. I-au fost alături, pe ultimul drum, colegi de muncă, prieteni, oameni care l-au cunoscut, unii chiar în timpul intervențiilor. Marius Obreja, pompierul care a salvat zeci de vieți, nu a putut fi salvat de medici. O boală necruțătoare l-a doborât după doi ani de la aflarea diagnosticului.

Marți, la ora 13, a fost înmormântat la Cimitirul „Eternitatea”, conform protocolului militar: cu gornist și trei salve de armă. Colegii lui Marius Obreja nu pot concepe că acesta nu mai este printre ei.

A ars ca o torță. A trăit viața din plin. A fost atât de energic, atât de săritor… Era omul care niciodată nu spunea «nu vreau» sau «nu pot». A fost un sufletist, un om echilibrat și sănătos. Nu bea, nu fuma, făcea sport de performanță, în special fotbal. Dar boala nu ține cont de nimic. Păcat!”, ne-a mărturisit maiorul Marius Iftene, locțiitorul lt.col. Cristian Lăcătușu, șeful Detașamentului de Pompieri Bârlad.

Marius Obreja s-a angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) în 2006, iar în 2016 a aflat că suferă de o boală foarte gravă. Cu toate acestea, era optimist și credea că se va face bine. A sperat până în ultimul moment.

A suferit mai multe operații. După ultima, a întrebat medicul când se poate întoarce la serviciu. Atât era de atașat de locul de muncă, de colegi, de profesia pe care o făcea din pasiune”, a completat slt. Paul Silvestru, un alt coleg de-al său.

Pe 15 septembrie, inimosul pompier ar fi împlinit 45 de ani. Timpul nu a mai avut răbdare. Dumnezeu l-a luat la ceruri, de unde își va veghea familia, așa cum a făcut-o și în timpul vieții. A lăsat în urmă o soție devastată de durere și doi copii care îi vor duce dorul – o fetiță de 7 ani și un băiat de 20 de ani.

Este trist când colegi atât de tineri, în floarea vârstei, ne părăsesc. În cei 11 ani de activitate, plutonierul adjutant Marius Obreja a demonstrat că este un profesionist. După ce s-a îmbolnăvit a fost trecut în retragere. S-a pensionat în august 2017. Zilele acestea, am aflat că s-a stins”, a spus Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Din cortegiul funerar au făcut parte colonelul Niculae Tătaru, prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Vaslui, reprezentanți ai Jandarmeriei, ai Poliției Locale, ai Poliției Municipale, viceprimarul municipiului, Roxana Miron Feraru și consilierul independent Bogdan Sârbu.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: