Google+
Home » Justitie » Accident la Băcăoani, cu un microbuz cu 14 călători al cărui șofer a făcut o manevră imprudentă

Accident la Băcăoani, cu un microbuz cu 14 călători al cărui șofer a făcut o manevră imprudentă

Un microbuz cu 14 călători a fost implicat într-un accident petrecut în Băcăoani, pe drumul național DN 24, după ce șoferul, un tânăr de 33 de ani, din Bârlad, a efectuat o manevră imprudentă și a depășit pe linie continuă o mașină care intenționa să vireze, tot ilegal, la stânga. Un pasager de 44 de ani a fost rănit, după ce a intrat cu fața în bordul microbuzului.

Un nou accident, în care a fost implicat un microbuz plin cu călători și care putea avea consecințe tragice, chiar în fața statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din Băcăoani. Șoferul unui microbuz plin cu pasageri a intrat într-o altă mașină în momentul în care a încercat să o depășească pe linie continuă. În urma coliziunii laterale dintre cele două vehicule, unul din cei 14 pasageri aflați în microbuzul care efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Iași – Vaslui – Bârlad a fost rănit. Concret, bărbatul a intrat cu fața în bordul microbuzului, suferind un traumatism nazal, ceea ce a necesitat transportul acestuia la spital cu o autospecială SMURD.

”În urma primelor cercetări desfășurate la fața locului, s-a constatat că ar fi vorba de culpă comună a ambilor conducători auto care au încălcat linia continuă despărțitoare a celor două sensuri de mers. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 19 ani, din Lipovăț, a încercat să vireze la stânga, moment în care șoferul microbuzului, un tânăr de 33 de ani, din Bârlad, a încercat să-l depășească sau să evite coliziunea față – spate dintre cele două autovehicule”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii de la Rutieră vor întocmi dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: