Google+
Home » Justitie » Accident la Băcăoani, cu un microbuz cu 14 călători al cărui șofer a făcut o manevră imprudentă

Accident la Băcăoani, cu un microbuz cu 14 călători al cărui șofer a făcut o manevră imprudentă

Un microbuz cu 14 călători a fost implicat într-un accident petrecut în Băcăoani, pe drumul național DN 24, după ce șoferul, un tânăr de 33 de ani, din Bârlad, a efectuat o manevră imprudentă și a depășit pe linie continuă o mașină care intenționa să vireze, tot ilegal, la stânga. Un pasager de 44 de ani a fost rănit, după ce a intrat cu fața în bordul microbuzului.

Un nou accident, în care a fost implicat un microbuz plin cu călători și care putea avea consecințe tragice, chiar în fața statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din Băcăoani. Șoferul unui microbuz plin cu pasageri a intrat într-o altă mașină în momentul în care a încercat să o depășească pe linie continuă. În urma coliziunii laterale dintre cele două vehicule, unul din cei 14 pasageri aflați în microbuzul care efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Iași – Vaslui – Bârlad a fost rănit. Concret, bărbatul a intrat cu fața în bordul microbuzului, suferind un traumatism nazal, ceea ce a necesitat transportul acestuia la spital cu o autospecială SMURD.

”În urma primelor cercetări desfășurate la fața locului, s-a constatat că ar fi vorba de culpă comună a ambilor conducători auto care au încălcat linia continuă despărțitoare a celor două sensuri de mers. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 19 ani, din Lipovăț, a încercat să vireze la stânga, moment în care șoferul microbuzului, un tânăr de 33 de ani, din Bârlad, a încercat să-l depășească sau să evite coliziunea față – spate dintre cele două autovehicule”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii de la Rutieră vor întocmi dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: