Home / Administratie / Contre în Consiliul Local Vaslui pe achiziția serviciilor de consultanță

Contre în Consiliul Local Vaslui pe achiziția serviciilor de consultanță

Dănuț CIOBANU

Liberalii din Consiliul Local Vaslui sunt împotriva externalizării serviciilor privind scrierea cererilor de finanțare pentru proiectele europene. Ei susțin că funcționarii din Primăria Vaslui ar trebui să se ocupe, întrucat oricum primesc o grămada de bani.

Consilierii liberali din Consiliul Local (CL) Vaslui nu sunt de acord ca cererile de finanțare pentru atragerea fondurilor europene să fie scrise de specialiști din afara primăriei. La adoptarea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului local – etapa august 2018, consilierii din opoziție au criticat decizia luată de executivul local.

“Ar fi trebuit ca înaintea votului acestei hotărâri să avem o informare succintă privind rectificarea. Nu mi se pare normal să avem rectificări în fiecare lună. Această rectificare vine în urma a două proiecte pentru care trebuie scrise cereri de finanțare. Vin și eu cu o întrebare! Avem un serviciu în Primăria Vaslui pentru așa ceva, cu niște specialiști care să scrie cererile de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene? De ce facem rectificare pentru așa ceva?”, a întrebat Marius Arcăleanu, consilier PNL.

Funcționari cu salarii mari

Reprezentantul Compartimentului Programe și Proiecte din cadrul Primăriei Vaslui a răspuns că funcționarii doar centralizează proiectele de la celelalte departamente, caută finanțări, propun proiecte. Pentru scrierea cererilor de finanțare trebuie oameni specializați în domeniu, iar cei din cadrul compartimentului nu sunt specializați pe domeniile respective. “Multe primării, ministere apelează la consilieri externi pentru cererile de finanțare, nu suntem singurii. La compartimentul proiecte lucrează patru persoane”, a precizat reprezentantul Primăriei Vaslui.

Marius Arcăleanu a continuat intervenția pe acest proiect și a întrebat ce funcții au cei patru funcționari, câți sunt consilieri superiori, principali sau asistenți. La informația că din cei patru consilieri trei sunt consilieri superiori și un șef de serviciu, Marius Arcăleanu și-a continuat acuzațiile: Sunt patru persoane cu cea mai înaltă treaptă de salarizare. Ar putea să facă acest lucru. Poate la alte proiecte mai grele să se apeleze la servicii externe de scriere a cererilor de finanțare. Cei patru consilieri superiori sunt la vechimea maximă și dăm o grămadă de bani pentru salariile lor”.

La încheierea intervențiilor, proiectul de hotărâre s-a supus la vot și a fost aprobat cu majoritate de voturi. Ulterior, la discuțiile care au avut loc pe marginea celorlalte proiecte care au fost incluse pe ordinea de zi, Daniel Neacșu, consilier PSD și viceprimarul municipiului Vaslui, i-a reproșat lui Marius Arcăleanu că prin votul împotriva rectificării a votat, de fapt, împotriva atragerii de bani europeni.

Servicii de consultanță

Rectificarea bugetului local – etapa august 2018, a vizat introducerea la capitolul cheltuieli a achiziției unor servicii de consultanță privind scrierea unei/unor cereri de finanțare, cu valoarea de 60.000 lei, din care 30.000 lei sunt aferenți bugetului anului 2018 și 30.000 lei anului 2019. Tot la capitolul cheltuieli, la secțiunea locuințe, servicii și dezvoltare publică s-a introdus poziția «Servicii de consultanță privind scrierea cererii/cererilor de finanțare a obiectivului de investiții – Eficientizarea și extinderea SIP în municipiul Vaslui cu valoarea de 95.000 de lei.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: