Home / Administratie / Defrișare în grabă, la Serele Primăriei Bârlad

Defrișare în grabă, la Serele Primăriei Bârlad

O acțiune a angajaților Primăriei Bârlad, ce s-ar fi dorit discretă și ferită de ochii cetățenilor, a fost surprinsă în imagini de către un bârlădean. Vineri și sâmbătă, angajați ai Primăriei au tăiat zeci de copaci în zona serelor Primăriei. Muncitorii s-au mișcat repede, pentru ca nu cumva reprezentanții presei să afle despre acest lucru, fiind sfătuiți să închidă porțile, astfel încât să nu vadă nimeni nimic.

Un cetățean care trecea întâmplător prin zonă a surprins câteva imagini chiar după ce lucrătorii de la Sere-Spații Verzi doborâseră câțiva pomi.

Am rămas mirat că Primăria a dispus tăierea atâtor copaci, într-un hei-rup pe repede înainte, mai ales că respectivii copaci erau tineri. După patru ore de când am observat că-i taie, se făcuse deja lumină în pădurice. S-a defrișat repede de tot. Am observat asta când m-am întors acasă pe același drum”, ne-a declarat bârlădeanul, care ne-a și trimis fotografiile.

Bârlădeanului cu simț civic i s-a părut suspectă tăierea arborilor și a dorit, prin intermediul ziarului Est News, să afle dacă defrișarea s-a făcut în conformitate cu legea, cu avizul autorităților în drept, și în ce scop. Reporterul Est News nu a reușit să afle în două zile, de când a contactat Biroul de Presă al Primăriei, decât că „în zona serelor Primăriei se va amenaja o parcare pentru mașinile salariaților de acolo”. Despre acordul celor de la Mediu sau Ocolul Silvic nu ne-au dat nicio informație.

După cum au decurs lucrurile, se pot face speculații, luând în calcul că distrugerea păduricii s-a făcut într-un timp foarte scurt și, „întâmplător”, în perioada în care primarul Boroș era în concediu.

Garda de Mediu Vaslui și-a trimis ieri reprezentanții la Primăria Bârlad imediat după ce au fost informați despre tăierea copacilor din zona serelor Primăriei. Li s-a comunicat că terenul respectiv face parte din proprietatea privată a Primăriei și că acolo s-au realizat lucrări de igienizare. Cei de la Mediu urmau să meargă pe teren pentru a verifica cele declarate de reprezentanții municipalității. Dacă vor constată că tăierea a aproximativ 30 de copaci (buștenii fiind depozitați în zonă) reprezintă lucrări de igienizare și că lucrurile sunt în ordine, înseamnă că graba de a tăia o parte din pădurice s-a datorat dorinței de a amenaja cât mai repede parcarea, atât de necesară pentru angajații de la sere, dar mai ales pentru utilajele de intervenție. Dacă nu, Primăria va trebui să suporte consecințele.

Deși inițial ni s-a transmis că vom primi punctul de vedere al primarului prin intermediul unui comunicat de presă, ulterior am fost informați că, în acest sens, trebuie să facem o solicitare scrisă, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: