Google+
Home » Social » Episcopul Hușilor, Cetățean de onoare al comunei sale natale din Harghita

Episcopul Hușilor, Cetățean de onoare al comunei sale natale din Harghita

Episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, a primit titlul de cetățean de onoare al comunei sale natale Bilbor, singura comunitate din județul Harghita alcătuită exclusiv din români. Evenimentul s-a desfășurat la căminul cultural din satul reședință, acolo unde, de altfel, au fost sărbătoriți peste 350 de oameni care au dus peste granițele județului Harghita, și chiar ale țării, renumele bun al așezării.

Aflat la conducerea Episcopiei Hușilor de aproape un an de zile, preasfințitul Ignatie a primit o înaltă distincție din partea comunității unde s-a născut. Astfel, conducătorul preoțimei din județul nostru se poate bucura de titlul de Cetățean de onoare al comunei Bilbor, județul Harghita. În prealabil, localnicii și autoritățile au participat la slujba de Te Deum oficiată chiar de către episcopul Hușilor, care a avut statutul de invitat special. La final, preasfințitul Ignatie a adresat câteva cuvinte celor prezenți la momentul de sărbătoare.

Toți cei care suntem fiii satului ne-am început existența noastră spirituală de aici, din biserică, toți am fost botezați aici. Nu putea fi un început mai potrivit al întâlnirii noastre, decât cerând de la Dumnezeu acea brumă de liniște, de care avem atâta nevoie, mai ales în această lume foarte tulburată. (…) Avem nevoie de momente de zăbavă, este minunat că în biserică deschidem antenele sufletului și le conectăm la ceea ce este frumos. Avem nevoie de această decantare sufletească, ca să putem să ne bucurăm de lumina pe care Dumnezeu a așezat-o în fiecare dintre noi. Astăzi, în lumea aceasta în care se relativizează totul, în care valorile noastre se transformă în opțiuni, este foarte important să plonjăm spiritual în valorile Evangheliei. Așa putem să ținem cu tenacitate, cu foarte multă dârzenie, la valorile care ne definesc ca oameni, ca persoane unice și, desigur, ca neam”, le-a transmis consătenilor săi episcopul Hușilor.

După slujbă, a fost vizitată biserica de lemn din cimitirul satului, monument istoric din secolul al XVIII-lea. Ulterior, la căminul cultural, în prezența autorităților locale și județene, s-a înmânat titlul de onoare preasfințitului Ignatie după care a fost lansată cartea „Satul meu”, de Octavian C. Tăslăuanu, scriitor și om politic român din perioada interbelică, originar din Bilbor. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: