Home / Administratie / SC Termprod Vaslui, chemată la raport în fața consilierilor locali

SC Termprod Vaslui, chemată la raport în fața consilierilor locali

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Vaslui a cerut executivului ca SC Termprod să vină în fața consilierilor și să prezinte un raport în ceea ce privește pregătirile pentru iarnă. Consilierii opoziției susțin că anotimpul rece este foarte aproape și nu este de dorit ca societatea de termoficare să fie prinsă pe picior greșit.

Pentru anul 2018, veniturile totale preconizate a fi realizate de SC Termprod Vaslui, fără TVA, sunt în sumă de 1.527 mii lei, iar cheltuielile totale necesare se ridică la suma de 1.515 mii lei. La finalul anului, conducerea firmei estimează un profit de 11 mii lei.

La capitolul venituri, societatea prognozează că în trimestrele I și IV se va produce și furniza energie termică în valoare de 1.271 mii lei, iar în trimestrele II și III se vor obține venituri din activități de exploatare, lucrări de construcții (dezafectare) și salubritate efectuate la terți de 254 mii lei.

Cheltuielile vor acoperi costul gazelor naturale (749 mii lei), apă (32 mii lei), energie electrică (13 mii lei), cheltuieli cu materiale consumabile (12 mii lei), cheltuieli cu salariile (462 mii lei), bonusuri – tichete cadou (4,5 mii lei) etc.

La elaborarea bugetului societatea a avut în vedere sursele de venituri și baza legală a încasării lor, nivelul prețurilor avute în vedere la elaborarea bugetului, contractele de furnizare a energiei termice, consumurile unitare de resurse umane, materii prime, piese de schimb, combustibil, luate în calcul la fundamentarea prețului de producție. De asemenea, s-a urmărit armonizarea proiectului de buget cu prevederile cuprinse în bugetul local al municipiului Vaslui pe anul 2018, la capitolul subvenții pentru diferența de preț a energiei termice. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: