Google+
Home » Social » VIDEO „Crescatoria” de câini care terorizează un sat întreg

VIDEO „Crescatoria” de câini care terorizează un sat întreg

În ultimele săptămâni, o haită de câini a început să terorizeze cetățenii din comuna Lipovăț. Este vorba despre aproximativ 50 de câini care au ajuns peste noapte într-un țarc din fostul popas Căpriana. Locația cu terenul aferent a fost achiziționată de o persoană fizică, iar țarcul pentru câini este exact în curtea fostului popas.

Primarul comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, a spus că populația comunei este disperată din cauză că acești câini scapă noaptea din țarc și umblă nestingheriți prin localitate. Pentru a soluționa această problemă presantă, în ultimele săptămâni, Primăria Lipovăț a făcut demersuri la mai multe instituții județene: Prefectura Vaslui, Inspecția Muncii, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Animalelor, Poliția Lipovăț.

„Câinii terorizează sute de oameni din localitate. Această zonă unde umblă câinii este cea mai frumoasă a Lipovățului. Câinii au atacat un bătrânel și au mâncat păsările la o familie din comună. Acești câini au fost aduși de proprietarul fostului popas, făra ca autoritățile să fie anunțate. Acolo este drumul județean nr. 245 H, iar la lume îi este frică să se mai plimbe pe acolo. Sunt un pericol pentru oameni. Proprietara se numește Gabriela Tudorache și refuză să vorbească cu mine”, a spus Valerian Hriscu.

De altfel, proprietarul fostului popas a fost chemat oficial la Primăria Lipovăț pentru discuții, însă acesta a refuzat să se prezinte. În schimb, proprietarul s-a prezentat la Postul de Poliție din comună, unde a fost convocat pentru o discuție privind existența țarcului pentru câini.

„Oamenii din zonă vor să nu mai fie gălăgie, să fie curat. Au fugit de la oraș de zgomotul mașinilor și au dat acum peste câini. Acolo este una dintre cele mai frumoase zone împădurite din comuna noastră, pe unde se plimbă tineretul duminica. Ne luptăm de peste o lună cu această situație. Proprietarul refuză orice discuție cu mine. Nu știm dacă are autorizațiile necesare, unde duce dejecțiile câinilor. Am fost de mai multe ori acolo cu Poliția, dar nu ne-au primit înăuntru. Am adunate sute de semnături de la locuitorii comunei privind deranjul pe care îl fac acești câini”, a mai spus Valerian Hriscu.

De altfel, în momentul în care câinii sunt lăsați liberi în afara țarcului, Primăria Lipovăț a decis să amendeze proprietarul. În baza Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, proprietarul a fost deja sancționat cu o amendă de 500 de lei, iar autoritățile vor continua să dea amenzi atât timp cât animalele vor fi lăsate libere prin localitate. Mai mult, proprietarul a fost amendat și de Poliția Lipovăț. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: