Home / Administratie / Cata gâlceavă pentru un traseu de autobuz în municipiul Vaslui!

Cata gâlceavă pentru un traseu de autobuz în municipiul Vaslui!

SC Transurb a provocat o nouă ceartă între consilierii PSD și PNL din Consiliul Local Vaslui. Liberalii au spus că înființarea traseului nr. 26 pe direcția Gară – Centru – Bahnari și retur trebuia însoțită de calcule economice riguroase, pentru ca Transurb să nu mai vină să ceară compensație financiară de la bugetul local. Social democrații au răspuns că, dincolo de profitabilitate, traseul trebuie înființat și este de bun augur faptul că liberalii au înțeles, în sfârșit, că «Transurb nu e afacerea PSD».

Liberalii din Consiliul Local Vaslui s-a arătat nemulțumiți de modul în care SC Transurb și-a promovat înființarea traseului nr. 26 pe direcția Gară – Centru – Bahnari și retur. În opinia consilierilor liberali, o astfel de inițiativă trebuia însoțită de o informare corespunzătoare în ceea ce privește motivele pentru care se înființează noul traseu, eficiența economică a acestuia etc.

“Trebuie să ai motive clare pentru înființarea traseului. Pe lângă existența cererilor din partea cetățenilor trebuie făcute calcule, analize, așa ar fi fost profesionist. Iar o să vină cei la de Trausurb să ceară de la Consiliul Local o compensare financiară pentru că nu le mai ajung banii. Niciodată nu o să ajungă banii dacă nu îți îmbunătățești activitatea. Să vină cu argumente clare pentru acest traseu”, a spus Marius Arcăleanu.

Dorin Bălănescu, reprezentantul SC Transurb, a spus că societatea trebuie să acopere cu trasee municipiul întreg, inclusiv suburbiile.

Suburbia Bahnari nu era prinsă în transportul public local. Acolo sunt 600 de locuitori, se face naveta de către muncitori, elevi și alte persoane. Acestea sunt motivele pentru care înființăm traseul”, a explicat Dorin Bălănescu.

Marius Arcăleanu a replicat că același răspuns l-a primit de la Dorin Bălănescu și la dezbaterile din comisie, răspuns care nu este lămuritor. “Facem un traseu, apoi iar cereți bani. Vom merge în neant cu acest Transurb. Nu e normal să se întâmple acest lucru”, a precizat Arcăleanu.

 

Traseul trebuie înființat

Daniel Neacșu, consilier PSD și viceprimarul municipiului Vaslui, a intervenit și i-a cerut lui Arcăleanu să meargă în particular să discute problema traseului, deoarece toți consilieiri au înțeles despre ce este vorba.

“Dar noi nu suntem marionete aici! Să ne vorbească directorul Trasurb despre acest traseu”, a răspuns Arcăleanu.

În disputa dintre cei doi consilieri a intervenit și Dragoș Cazacu, consilier PSD și viceprimarul municipiului Vaslui.

“Daca este sau nu profitabil acest traseu, trebuie mai întâi să îl facem. Văd, domnule Arcăleanu, că vorbiți de importanța transportului public local la nivelul comunității. Ați înțeles și dumneavoastră că Transurb nu e afacerea PSD, ci este un interes general”, a punctat Cazacu.

După încheierea intervențiilor, CL Vaslui a adoptat hotărârea privind înființarea traseului nr. 26 pe direcția Gară – Centru – Bahnari și retur pentru transportul public de persoane. În acest sens, Direcția de Gospodărire Urbană din cadrul Primăriei Vaslui a întocmit programul de transport și circulație pentru traseul nr. 26 cu orele de plecare – sosire la capete de traseu, lungimea traseului precum și orele de sosire în stațiile intermediare.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: