Home / Social / Cetățenii din Republica Moldova salvează natalitatea Vasluiului

Cetățenii din Republica Moldova salvează natalitatea Vasluiului

Numărul alocațiilor de stat care sunt în plată în județul Vaslui a crescut constant în ultimii ani. Dacă în anul 2010 erau în plată 88.678 alocații de stat, la sfârșitul anului 2016 s-a ajuns la 94.691 beneficiari de alocație de stat.

Județul Vaslui avea în plată, la sfârșitul lunii iulie 2018, un număr de 94.281 beneficiarii de alocație de stat pentru copii. Suma totală achitată în luna iulie pentru drepturile curente se ridică la suma de 9.142.592 lei, suma medie plătită unui beneficiar fiind în valoare de 96 lei. Potrivit datelor Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială,

În aceeași perioadă, un număr de 4.306 beneficiari au fost suspendați de la plată. Cei mai mulți beneficiari sunt în Vaslui – 25.248 alocații, Bârlad – 10.251 alocații, Huși – 4.685 alocații, Murgeni – 2.306 alocații, Negrești – 2.099 alocații, Băcești – 1.676 alocații, Dragomirești – 1.376 alocații, Iana – 1.072 alocații.

Creșterea numărului mediu lunar de beneficiari care încasează alocație de stat are două explicații. În primul rând, este vorba despre cetățenii din Republica Moldova, care, după dobândirea cetățeniei române, își depun cererile de acordare a alocației în România. De asemenea, majorarea numărului de beneficiari s-a înregistrat și pe fondul reîntoarcerii în țară a unor cetățeni români care au muncit în străinătate.

Alocația are caracter universal și este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Din luna iulie 2015, cuantumul alocației pentru copiii care nu au un handicap și au vârsta mai mare de doi ani este de 84 lei, iar cuantumul alocației de stat pentru copilul încadrat într-un grad de handicap este de 200 lei. (Dănuț Ciobanu)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: