Home / Social / Cod vestimentar, la petrecerea cuplurilor care sărbătoresc Nunta de AUR în acest an

Cod vestimentar, la petrecerea cuplurilor care sărbătoresc Nunta de AUR în acest an

de Mihaela NICULESCU

O nuntă de aur în an centenar implică musai respectarea unui dress code. Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad propune celor 176 de perechi din Bârlad și comunele limitrofe, ce vor sărbători în acest an 50 de ani de la căsătorie, să poarte costume populare, ii sau cămăși cu motive naționale, la acest eveniment important.

Am considerat că este potrivit ca în acest an cu importantă rezonanță istorică, ca mirii să vină îmbrăcați în port popular, sau măcar cu o cămașă cu motive naționale, bărbații, iar femeile cu ie. Nu este chiar o obligație ci o sugestie, care cred că va fi luată în calcul”, ne-a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.

Anul acesta, în Bârlad sunt 88 de perechi care sărbătoresc o jumătate de secol de căsnicie și alte 88 din mediul rural în care există filiale ale CARP. Deși, inițial, termenul de confirmare a participării la Nunta de Aur fusese stabilit pentru data de 1 septembrie, ulterior s-a prelungit până la 17 septembrie.

Oficierea slujbei cununiei va începe la ora 15.30, la Biserica „Sf. Mina”, iar masa și dansul vor avea loc la un local din zona Gura Leului, unde mirii și invitații sunt așteptați de la ora 17.30.

Toți cei prezenți la eveniment se vor putea întâlni cu trei interpreți de muzică populară, ale căror nume nu le dezvăluim încă. Evident că fiecare familie va primi câte un cadou din partea CARP, o medalie jubiliară și un ajutor nerambursabil în valoare de 100 de lei”, a mai spus Nicolaie Mihai.

Evenimentul va fi organizat de CARP în colaborare cu Primăria Bârlad. Este posibil ca slujba să fie oficiată de Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: