Google+
Home » Administratie » Expo-Zoo Agroind Vaslui, anulată din cauza pestei porcine africane, deși boala nu a atins județul nostru

Expo-Zoo Agroind Vaslui, anulată din cauza pestei porcine africane, deși boala nu a atins județul nostru

Expo-Zoo Agroind Vaslui, una dintre cele mai mari expoziții de animale din Moldova, a fost anulată de către autorități din cauza pestei porcine africane. Deși boala care a condus la decimarea a peste 120.000 de suine din țară nu a ajuns în județul nostru, autoritățile sanitar-veterinare nu au permis organizarea tradiționalei expoziții anuale de la Vaslui care aduna zeci de fermieri din mai multe județe ale țării.

Pesta porcină africană, epidemia care a afectat zeci de comunități din țară, produce și efecte colaterale în zonele în care boala nu a ajuns. Este și cazul județului nostru unde autoritățile au interdicție de a mai organiza, așa cum au făcut-o în fiecare an în prima săptămână din septembrie, cea mai mare expoziție de animale și utilaje agricole din Moldova.

”Evident că s-a dorit să se facă acest eveniment important pentru fermierii din întreaga zonă. Atât Primăria Vaslui cât și asociațiile crescătorilor de animale au luat legătura cu autoritățile sanitar-veterinare, însă li s-a explicat că, în contextul actual cu peste porcină africană, este interzisă organizarea de târguri și expoziții de animale chiar și în zonele unde nu există focare de boală”, ne-a declarat directorul Direcției Agricole Vaslui, Gigel Crudu.

Numai anul trecut, ediția a XV-a a Expo-Zoo Agroind Vaslui a reunit peste 40 de crescători de taurine și ovine, dar și producători de utilaje de prelucrare și procesare a produselor zootehnice. La eveniment a participat inclusiv ministrul Agriculturii, Petre Daea. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: