Home / Social / Peste jumătate dintre angajații vasluieni fac cumpărături online în timpul orelor de muncă

Peste jumătate dintre angajații vasluieni fac cumpărături online în timpul orelor de muncă

de Mara GRIGORIU

Cele mai multe persoane care nu rezistă tentației de a-și face cumpărăturile din fața calculatorului aleg orele de la finalul programului, atunci cȃnd cerințele șefilor sunt mai mici și mai puțin solicitante. Timpul alocat pentru căutarea produselor și pentru finalizarea cumpărăturilor variază de la 30 la 60 de minute.

Un studiu publicat recent de un site romȃnesc pentru recrutarea forței de muncă arată că 6 din 10 angajați fac cumpărături online în timpul orelor de program, cel puțin odată pe lună. Nimic nu-i împiedică pe pasionații de shopping să-și satisfacă moftul꞉ nici camerele de supraveghere, nici termenele impuse de șefi, nici privirile critice ale colegilor de birou.

Peste 52% dintre persoanele care au răspuns chestionarului referitor la cumpărăturile online în timpul orelor de muncă au recunoscut că alocă, în medie, 30 de minute pentru fiecare sesiune de cumpărături. Există, însă, și angajați care iau o pauză de la atribuțiile de serviciu pentru a face cumpărături pe internet mai des de câteva ori pe săptămâna (7%) sau chiar zilnic (aproape 2%), iar în unele cazuri timpul pentru căutarea produselor și finalizarea cumpărăturilor depășește o oră (2%).

Majoritatea angajaților (54%) preferă să cumpere de pe internet după-amiaza, între 15.00 și 18.00, în timp ce 19% dintre respondenți găsesc timp pentru astfel de cumpărături dimineața, între 9.00 și 11.00. Numai 15% dintre angajați spun că cumpărături online în timpul pauzei de prânz.

Surprinzător este că doar unul din doi angajați folosește telefonul personal pentru a face cumpărături online în timpul orelor de program, iar 32% utilizează calculatorul sau laptopul de serviciu, fără să le pese de faptul că pot fi ușor reperați de colegii de la departamentul de IT.

 

Ce cumpărături online urgente au de făcut angajații vasluieni în timpul serviciului

Cele mai cumpărate produse prin intermediul internetului sunt obiectele de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, peste 39,8% dintre angajați își înnoiesc frecvent garderoba, de la serviciu. Angajații vasluieni comandă și produse electronice și electrocasnice (33%), produse IT&C (28%), cadouri (24,3%), produse cosmetice (15,5%), jucării și produse pentru copii (9%) și produse de bricolaj și amenajări interioare (9,2%).

Aproape 1 din 5 angajați declară că intră pe site-urile magazinelor online chiar și atunci când nu au ceva de cumpărat în mod special, profitând de eventualele momentele libere în timpul serviciului pentru a căuta noi produse. Alți peste 33% dintre angajați aleg să folosească pauzele de la serviciu pentru a citi diferite articole online, iar aproximativ 30%, pentru a naviga pe paginile rețelelor de socializare.

În cursul anului 2017, românii au făcut cumpărături online în valoare de 2,8 miliarde euro, cu peste 40% mai mult decât în anul 2016, când comerțul online a totalizat aproximativ 2 miliarde euro. Calculele statistice dovedesc că românii au cheltuit, în medie, 7,67 milioane euro în fiecare zi din an, pentru cumpărături pe internet.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: