Google+
Home » Social » Tânăr la un pas de moarte după ce și-a tăiat gâtul cu un polizor

Tânăr la un pas de moarte după ce și-a tăiat gâtul cu un polizor

Un tânăr de 30 de ani a fost dus în stare gravă la spital după ce și-a tăiat gâtul accidental cu un polizor în timp ce lucra pe o schelă la acoperișul unei case din municipiul Vaslui. Inspecția Muncii, care a deschis o anchetă în acest caz, a constatat că tânărul nu era trecut pe autorizația Întreprinderii Familiale (IF) pentru care lucra.

Un muncitor a văzut moartea cu ochii după ce și-a tăiat gâtul cu un pendular în timp ce făcea lucrări de șlefuire la mansarda unei case din Vaslui. Aflat pe o schelă, tânărul a avut, totuși, puterea să se dea jos singur de pe schelă pentru a nu cădea de la câțiva metri înălțime, ulterior fiind solicitată o ambulanță a cărui echipaj medical a reușit să-i oprească sângerarea puternică. Ulterior, muncitorul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde medicii l-au băgat imediat în operație.

Sesizați de poliție în acest caz, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut accidentul și dacă tânărul de 30 de ani lucra cu forme legale.

Tânărul care a suferit accidentul este fiul proprietarului imobilului și cel care deținea acea IF, însă nu era trecută în autorizație. Deținătorul Întreprinderii Familiale a fost chemat la ITM cu toate documentele pentru a lămuri toate aspectele ce țin atât de sănătatea și securitatea în muncă cât și de relațiile muncă”, ne-a declarat inspectorul șef adjunct al ITM Vaslui, Costel Harja.

Inspecția Muncii Vaslui a suspendat activitatea la respectivul punct de lucru până la lămurirea împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: