Google+
Home » Justitie » Anchetă a Inspecției Muncii în cazul unui muncitor care a ajuns la spital a doua zi după ce a căzut de pe o schelă

Anchetă a Inspecției Muncii în cazul unui muncitor care a ajuns la spital a doua zi după ce a căzut de pe o schelă

Un muncitor de la o firmă din municipiul Huși a ajuns la spital, miercuri, după ce, cu o zi înainte, a căzut de pe o schelă în timp ce lucra la construcția unei școli din comuna Pădureni. Cazul a ajuns în atenția Inspecției Muncii Vaslui, mai ales că societatea la care lucra bărbatul nu a raportat accidentul de muncă, așa cum avea obligația legală.

Accidentele de muncă în domeniul construcțiilor se țin lanț în județul nostru. După ce un tânăr și-a tăiat gâtul accidental cu un polizor în timp ce lucra la mansarda unui imobil în municipiul Vaslui, un alt muncitor a avut de suferit de pe urma unui nefericit eveniment în timp ce se afla la lucru pe o schelă. Bărbatul de 53 de ani, angajat al unei firme din municipiul Huși, a căzut de la aproximativ trei metri înălțime în timp ce desfășura activități la o unitate de învățământ aflată în construcție în localitatea Văleni, comuna Pădureni. Deși muncitorul a suferit leziuni, reprezentanții societății hușene de construcții nu a raportat accidentul de muncă, deși avea obligația legală. Totul s-a aflat a doua zi când, din cauza durerilor, bărbatul de 53 de ani a fost nevoit să cheme ambulanța pentru a merge la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Victima acuza, printre altele, dureri costale cauzate de leziunile suferite în urma căderii de la înălțime. Inspectorii de muncă au fost la locul accidentului de muncă și au întocmit raport de eveniment, fiind solicitat reprezentantul firmei la care lucrează bărbatul să prezinte toate documentele cu privire la sănătatea și securitatea în muncă a salariaților și cele referitoare la relațiile de muncă”, ne-a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Pe lângă alte deficiențe ce ar putea descoperite în timpul verificărilor, firma din Huși va fi sancționată cu siguranță pentru neraportarea accidentului de muncă. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: