Home / Social / Muncitorul care și-a tăiat gâtul cu polizorul lucra ”la negru”. Firma pentru care muncea, amendată cu 20.000 de lei

Muncitorul care și-a tăiat gâtul cu polizorul lucra ”la negru”. Firma pentru care muncea, amendată cu 20.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a ”tăiat în carne vie” în cazul accidentului de muncă al tânărului de 30 de ani care a ajuns în stare gravă la spital, miercuri, după ce și-a tăiat gâtul cu un polizor în timp ce lucra la finisarea mansardei unui imobil din municipiul Vaslui. Organele de control au constatat că victima muncea fără forme legale la Asociația Familială (AF) a tatălui său și, în consecință, au aplicat o amendă de 20.000 de lei. Mai mult decât atât, inspectorii ITM au constatat o serie de nereguli și pe linia sănătății și securității în muncă.

Bărbatul nu purta echipament de protecție pentru lucru la înălțime, iar schela pe care muncea nu era una corespunzătoare. În plus, nici acel polizor pe care îl folosea nu avea sistem de protecție, ceea ce a condus la producerea accidentului de muncă”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Pentru toate aceste deficiențe, inspectorii de muncă urmează să aplice noi sancțiuni, cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei fiecare. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: