Home / Social / Muncitorul care și-a tăiat gâtul cu polizorul lucra ”la negru”. Firma pentru care muncea, amendată cu 20.000 de lei

Muncitorul care și-a tăiat gâtul cu polizorul lucra ”la negru”. Firma pentru care muncea, amendată cu 20.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a ”tăiat în carne vie” în cazul accidentului de muncă al tânărului de 30 de ani care a ajuns în stare gravă la spital, miercuri, după ce și-a tăiat gâtul cu un polizor în timp ce lucra la finisarea mansardei unui imobil din municipiul Vaslui. Organele de control au constatat că victima muncea fără forme legale la Asociația Familială (AF) a tatălui său și, în consecință, au aplicat o amendă de 20.000 de lei. Mai mult decât atât, inspectorii ITM au constatat o serie de nereguli și pe linia sănătății și securității în muncă.

Bărbatul nu purta echipament de protecție pentru lucru la înălțime, iar schela pe care muncea nu era una corespunzătoare. În plus, nici acel polizor pe care îl folosea nu avea sistem de protecție, ceea ce a condus la producerea accidentului de muncă”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Pentru toate aceste deficiențe, inspectorii de muncă urmează să aplice noi sancțiuni, cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei fiecare. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: