Home / Social / Prima vânătoare la mistreți pe graniță pentru prevenirea pestei porcine africane, la finalul acestei săptămâni

Prima vânătoare la mistreți pe graniță pentru prevenirea pestei porcine africane, la finalul acestei săptămâni

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui va organiza, la sfârșitul acestei săptămâni, prima vânătoare la mistreți pe graniță pentru prevenirea apariției pestei porcine africane la noi în județ, după ce au primit derogare de la autoritățile centrale de a organiza astfel de acțiuni în zona de protecție a frontierei.

Numărul de porci sălbatici prinși în programul de colectare va depăși 40 de exemplare numai pentru această lună, vânătorile urmând a se organiza doar sub stricta supraveghere a polițiștilor de frontieră și angajaților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

După ce au primit acceptul de a organiza partide de vânătoare în zona de protecție a graniței, reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui au început pregătirile pentru a ieși la împușcatul de mistreți. O primă activitate în acest sens, la care vor participa peste o sută de oameni, va fi la sfârșitul acestei săptămâni, atunci când se va acționa în zona fâșiei adiacentă graniței.

Astfel de vânători se fac doar în mod organizat, iar în acest sens am discutat deja cu Poliția de Frontieră. Nu avem stabilite datele precise, urmând ca acestea să fie stabilite în urma unor ședințe. Oricum, va fi destul de greu să recoltăm prea mulți mistreți din cauza comportamentului ciudat al acestora determinat de vremea caldă”, ne-a precizat directorul AJVPS Vaslui, Vasile Negru.

Planul de recoltare de mistreți de pe Valea Prutului al AJVPS Vaslui este de peste 40 de exemplare în cursul acestei luni. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: