Home / Administratie / (VIDEO) Incalificabil! Avicola Zorleni, prinsă în flagrant, în timp ce împrăștia dejecții pe dealuri! Din nou!

(VIDEO) Incalificabil! Avicola Zorleni, prinsă în flagrant, în timp ce împrăștia dejecții pe dealuri! Din nou!

de Simona MIHĂILĂ

După tot scandalul care a avut loc în ultimele zile în zona Bârladului din cauza mirosului pestilențial care a întors pe dos stomacurile a mii de locuitori din Bârlad și din comunele învecinate, ieri, angajații firmei Avicola Zorleni au fost surprinși împrăștiind găinaț de pasăre pe dealuri. Prefectul Eduard Popica a sosit imediat la fața locului și le-a solicitat comisarilor de la Garda de Mediu să intervină. Atitudinea acestora față de Avicola Zorleni a fost suspect de clementă.

 

 

Sfidare la adresa a mii de locuitori din Bârlad și din comunele învecinate, pentru care ultimele zile au fost de coșmar din cauza duhorii insuportabile care plutește în aer. În ciuda indignării publice, dar și a faptului că reprezentanții Gărzii de Mediu au identificat sursa mirosului ca fiind dejecțiile împrăștiate de Avicola Zorleni, angajații firmei și-au văzut de treabă. Ieri, un utilaj împrăștia găinaț de pasăre pe dealuri, la câțiva kilometri de intrarea în Bârlad, între Pensiunea Mira și localitatea Simila.

Mai mulți locuitori ai Bârladului, care se aflau în tranzit în zona cu pricina, ne-au sunat revoltați că această acțiune continuă, deși produce un imens disconfort întregii populații. Oamenii erau extrem de nemulțumiți că autoritățile nu iau măsuri.

La scurt timp, la fața locului a sosit și prefectul Eduard Popica. Oamenii sunaseră, între timp, și la Prefectură pentru a cere explicații. După ce citiseră în presă că Garda de Mediu a aflat că Avicola Zorleni este vinovată de mirosul greu, era evident că firma nu e impresionată că a fost descoperită.

Prefectul Vasluiului le-a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să intervină, așa încât în zonă au ajuns și reprezentanții acestei instituții.

”S-au făcut verificările de rigoare și s-a constatat că utilajul care împrăștia gunoi de grajd pe terenurile agricole din zona respectivă aparține unei firme care se ocupă de creșterea păsărilor. Societății în cauză i s-a cerut să îngroape gunoiul de grajd, pe loc. Au adus tractoare cu plug, așa încât acțiunea nu a fost amânată. De asemenea, i s-a pus în vedere să sisteze activitatea”, a declarat, pentru Est News, prefectul Eduard Popica.

Avicola Vaslui nu a fost amendată pentru această faptă. Nu am reușit să aflăm care sunt motivele, deoarece Gabriel Laic, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, s-a contrazis în afirmații. Pe de o parte spune că nu există bază legală pentru a da amendă, pe de altă parte spune că a dispus sistarea activității.

L-am întrebat cu ce drept a cerut sistarea activității, dacă firma nu a încălcat legea. Atunci și-a adus aminte că există o reglementare legală (un Ordin) care spune că activitățile ce produc disconfort pot fi amendate contravențional. Cu toate acestea, Avicola Zorleni nu a fost amendată, deși a recidivat în fapta sa.

”Deocamdată le-am dat un avertisment, dar îi vom amenda dacă nu se vor orienta către alte terenuri agricole, mai îndepărtate de comunitățile de oameni”, a precizat Gabriel Laic.

 

 

 

 

 

 

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: