Home / Justitie / Activitate de prevenție a Poliției Rutiere, înainte de începerea noului an școlar

Activitate de prevenție a Poliției Rutiere, înainte de începerea noului an școlar

de Mihaela NICULESCU

În prima zi de școală, elevii din Bârlad vor avea surpriza de a vedea că trecerile de pietoni din zona școlii lor arată puțin diferit. Între liniile orizontale au fost marcate cu vopsea albă mesaje care să le atragă atenția atunci când traversează.

După ce cu câteva săptămâni în urmă fuseseră marcate astfel câteva treceri de pietoni din zona centrală, vinerea trecută s-a lucrat intens pentru marcarea mai multor treceri cu mesaje precum „Nu folosi telefonul!”, „Asigură-te la traversare!”, „Grăbește-te încet!”, „Nu staționa fără motiv!”, „Ia copilul de mână!”. Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui (IPJ) este cel căruia i se datorează în exclusivitate această campanie de prevenție, desfășurată în toate municipiile județului.

„Ideea ne aparține, dar recunosc că ne-am inspirat din activitățile desfășurate de omologii noștri din Republica Moldova. Acest mod de a face prevenție în rândul pietonilor a fost preluat și de colegii noștri din țară. Sperăm să dea roade. Împreună cu un grup de motocicliști din Bârlad și Poliția Locală am reușit să inscripționăm mesaje importante pe multe treceri de pietoni din apropierea școlilor și nu numai, având în vedere începerea noului an școlar”, a declarat pentru Est News comisarul Sergiu Anton, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vaslui, cel care a achiziționat șabloanele din bani personali.

Reprezentanți ai grupului Biker Boyz Bârlad au fost cei care au ajutat organizatorii dar și colaboratorii precum SC Reiser SA, atât cu materiale cât și la realizarea propriu-zisă a inscripțiilor de pe trecerile de pietoni.

„Grupul Biker Boyz Bârlad se disociază de atitudinea unor pasionați motocicliști care nu respectă regulile de circulație și din teribilism aduc prejudicii de imagine tuturor motocicliștilor, în jur de 50, câți sunt în grupul nostru. Asigurăm pe toți participanții la trafic că Biker Boyz Bârlad este format din oameni responsabili, care respectă regulile rutiere, o dovadă fiind acțiunea din aceste zile, pe care am desfășurat-o împreună cu Poliția Rutieră, sub sloganul «Fii atent la trecere!»”, ne-a spus unul dintre membrii grupului.

About Simona Vasile

x

Check Also

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: