Home / Administratie / Clubul Sportiv Municipal Vaslui și-a început activitatea, cu sprijinul integral al primăriei

Clubul Sportiv Municipal Vaslui și-a început activitatea, cu sprijinul integral al primăriei

Clubul Sportiv Municipal Vaslui și-a început activitatea, în acest debut de toamnă, cu sprijinul integral al primăriei pe ceea ce înseamnă baza materială și latura financiară. Deocamdată, clubul funcționează cu echipe de handbal și fotbal, iar pe viitor se va înființa și o secție de atletism care, potrivit primarului Vasile Pavăl, va trebui să facă performanță.

Locuitorii municipiului Vaslui vor avea fotbal și handbal, și nu oricum, ci cu echipe în ligile superioare. Vestea bună a fost dată de primarul urbei, Vasile Pavăl, care a anunțat începerea activității Clubului Sportiv Municipal (CSM), entitate sub care vor funcționa cele două formații. Deocamdată, acestea sunt la început de drum, fotbalul în liga județeană, iar handbalul în eșalonul secund.

Nu mi-a venit ușor să iau o decizie pentru pornirea activității CSM. Au fost tot felul de acuze, opinii pro și contra. Am început cu handbalul și cu fotbalul și urmează atletismul. Însă, nu se poate de la o zi la alta. Decizia cu handbalul a fost foarte grea. Dacă nu o făceam acum, cu retragerea din liga națională și înscrierea în eșalonul secund, riscam să pierdem totul. Are toate perspectivele și la final de sezon accederea în Liga Națională”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

În ceea ce privește echipa de fotbal, edilul Vasluiului susține că s-au încercat ”tot felul de combinații”, cum ar fi preluarea unor alte formații din campionat sub sigla CSM: ”Am spus că merg doar pe echipa primăriei și atât. Pornim cât se poate de legal. Pe parcurs o să vedem dacă vom face asocieri. Obiectivul pe care l-am anunțat antrenorului și jucătorilor este promovarea până în liga a 2-a. Pe urmă, vom mai vedea”.

Toți jucătorii, de la ambele secții, de fotbal și handbal, au fost încadrați cu contracte de muncă pe CSM Vaslui. Pe lângă cele două sporturi de echipă, Primăria Vaslui și-a propus și înființarea unei secții de atletism, care să facă performanță.

Am să discut cu antrenori de atletism pentru că Vasluiul are capacitate de 4,5,6 fete și băieți care să facă performanță și să poarte pe tricouri emblema CSM”, crede primarul Vasile Pavăl.

Autoritățile vasluiene au subliniat că nu se va pune problema finanțării, aceasta fiind asigurată integral de la bugetul local. Totodată, primarul Pavăl a spus că depune toate eforturile de a aduce baza sportivă a Clubului ”Viitorul” la comunitatea locală: ”Am discutat cu premierul pe această temă și a fost în asentimentul meu, că acest club trebuie să vină pe plan local”.

Odată cu preluarea bazei sportive a Clubului ”Viitorul”, Primăria Vaslui va putea investi în refacerea Sălii Polivalente, a terenurilor de antrenamente și a celorlalte clădiri ale clubului. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: