Home / Social / 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui aniversează 170 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor — lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial – Ziua Pompierilor din România.

Pe teritoriul județului Vaslui, prima “comandă pojărnicească” a luat ființă la Bârlad în anul 1841, anul acesta împlinindu-se 177 de ani, fiind astfel a doua unitate militară de pompieri înființată în țara noastră după cea de la Iași, care a fost înființată în anul 1835 (acum 183 ani). Următorul oraș din județ în care a fost înființată „comanda pojărnicească” a fost Huși, în anul 1850 (acum 168 ani), urmat de Vaslui, în 1852 (166 ani), companiile de pompieri fiind compuse, de regulă, din „ofițeri, unterofițeri, de pojarnici, barabancici și conoval cu cai, sacale, tulumbe și căruțe”.

Activitățile organizare cu prilejul zilei de 13 Septembrie la nivelul inspectoratului au debutat vineri, 6 septembrie, prin competiții sportive, constând în minifotbal, tenis de masă sau șah, care au avut loc la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Participanții din toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui s-au întrecut în aceste competiții, echipa Detașamentului de Pompieri Vaslui fiind câstigătoare la minifotbal, reușind să învingă reprezentanții celorlalte subunități.

Pentru a marca acest eveniment, dedicat Zilei Pompierilor din România, în data de 13 septembrie 2018, începând cu ora 10.00 se vor organiza ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, puncte de informare preventivă, precum și activități de Porți deschise” unde îi așteptăm pe toți cetățenii din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni și Ivănești în subunitățile de intervenție și punctele de lucru.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activează în domeniul managementului situațiilor de urgență, colaboratorilor, precum și cetățenilor ce vin în sprijinul nostru pe timpul acțiunilor desfășurate sincere urări de sănătare, fericire și împliniri.

LA MULȚI ANI !

About Simona Vasile

x

Check Also

Bazinul de înot și polo din municipiul Vaslui intră la proiectare

Proiectul construcției unui bazin de ...

O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, sfințită în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui

O troiță nouă, dedicată eroilor ...

Peste 1.500 de copii, așteptați la Episcopia Hușilor pentru a se întâlni cu Moș Crăciun

Peste 1.500 de copii sunt ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: