Home / Administratie / Iată unde sunt așteptați cetățenii județului care vor să participe la Ziua de Curățenie Națională ”Let’s Do It, România”

Iată unde sunt așteptați cetățenii județului care vor să participe la Ziua de Curățenie Națională ”Let’s Do It, România”

Ieri, în Sala de Ședințe a Primăriei Vaslui, a avut loc o conferință de presă în vederea promovării proiectului “Lets Do It Vaslui”. Ziua de curățenie va avea loc în data de 15 septembrie 2018, iar organizatorii au ambiții mari în ceea ce privește județul nostru. Dacă în anul 2016 în județul Vaslui au participat la ziua dedicată curățeniei 13.384 de voluntari, în acest an se dorește o participare de 22.000 de voluntari.

Ioan Crețu, unul din coordonatorii proiectului Lets Do It Vaslui”, a spus că, până la această dată, s-au înscris în proiect aproape 2.500 de voluntari, însă o dată cu începerea școlii numărul acestora va crește. Înscrierile se pot face on-line, la adresa www.letsdoitromania.ro, până în ziua de vineri. Însă, la acțiunile de igienizare vor putea merge și persoanele care nu au apucat să se înscrie on-line, pentru că organizatorii vor avea formulare de înscriere în teren.

Fiecare voluntar va primi saci și mănuși la punctele de înregistrare. Spre exemplu, în municipiul Vaslui centrul de înregistrare va fi la Casă de Cultură, iar în Bârlad în Grădina Publică, lângă Centrul de Informare Turistică. Voluntarii vor fi prezenți la punctele de înregistrare la ora 9.30 și vor beneficia de un mic instructaj având la bază manualul de curățenie, după care vor merge în zonele unde au fost repartizați. Pentru voluntarii din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși se va asigura transportul până la perimetrele de unde se vor colecta deșeurile. La ora 14.00, fiecare responsabil de zonă va raporta câți saci de deșeuri au fost adunați. La program participă cinci operatori de salubritate, care au la dispoziție 16 trasee pentru a colecta sacii de gunoaie, adunați din cele patru zone în care a fost împărțit județul Vaslui.

Până la această dată, 40 de primării din mediul rural au confirmat participarea la proiect, precum și cele din zonele urbane ale județului.

“Vrem să ajungem la vasluieni pe toate căile. În acest an ne dorim să avem o mobilizare bună a voluntarilor atât în mediul urban, cât și în cel rural. Până în data de 15 septembrie vom mai face o serie de activități pentru promovarea proiectului. Scopul proiectului este unul educativ, pentru că la activități participă foarte mulți tineri. Adunăm gunoaiele din extravilanul localităților, nu intrăm în localități. Este o problemă cu aruncatul gunoaielor pe câmpuri, albii de râuri, etc. Implicăm tinerii în proiect, pentru ca ei să înțeleagă că mediul este la fel ca acasă la noi și nu putem lăsa gunoaie în urma noastră”, a explicat Ioan Crețu.  (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru ...

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: