Home / Social / Sute de cursanți au fost calificați de Direcția Agricolă Vaslui

Sute de cursanți au fost calificați de Direcția Agricolă Vaslui

Până la data de 30 mai 2018, un număr de 220 de cursanți au absolvit cursurile de formare profesională, organizate de Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui. Cursanții s-au specializat în următoarele meserii: apicultori – 73 de absolvenți, legumicultori – 52, tractoriști – 17, lucrători în cultura plantelor – 17, lucrători în creșterea animalelor – 39, pomicultori – 22 de absolvenți.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a spus că în cadrul compartimentului de formare profesională, promovare și elaborare proiecte s-au înscris alte 76 de persoane pentru șase cursuri de calificare profesională.

Cursurile se desfășoară la sediul instituției noastre din str. Eternității, nr. 1. și sunt susținute atât de specialiștii noștri, cât și de către colaboratori din afara instituției, agreați de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui. DAJ Vaslui este autorizată să organizeze cursuri de formare profesională pentru următoarele meseriile de apicultor, legumicultor, tractorist agricol, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor, a spus Gigel Crudu.

Potrivit atribuțiilor din regulamentul de organizare și funcționare, DAJ Vaslui are competențele necesare privind activitățile de instruire, inițiere și formare profesională continuă, în funcție de nevoile identificate în teritoriu și de solicitările persoanelor interesate. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: