Home / Invatamant / 2018, anul în care Bârladul va avea ce mai modernă sală de sport școlară din județ

2018, anul în care Bârladul va avea ce mai modernă sală de sport școlară din județ

Este al doilea an în care reprezentanții Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad au sperat că la deschiderea anului școlar vor putea spune elevilor că au o sală de sport modernă și funcțională. Se pare că până la sfârșitul acestui an, sala de sport, cea mai modernă și mare sală școlară de sport din județ, va fi dată în folosință. Oficialii spun că investiția trebuia finalizată în iulie 2017, dar din cauza vremii nefavorabile cât și a lipsei de personal calificat, lucrările au întârziat.

În acest moment, lucrările sunt realizate în procentaj de 98%, iar cele exterioare (alei, parcări, canalizare, drum de acces) sunt gata pe jumătate. Valoarea investiției este de 5,1 milioane de lei fără TVA și a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, în baza unui proiect depus de autoritățile din timpul mandatului ex-primarului Constantin Constantinescu.

Chiar dacă am așteptat un an și jumătate de la termenul fixat pentru darea în folosință a sălii de sport, cred că așteptarea a meritat. Școala noastră va avea o sală modernă, cu tribune cu 180 de locuri, cu vestiare, dușuri, instalație de sonorizare, încălzire prin pardoseală dar și clasică. Va beneficia de climatizare automată și va avea toate dotările cerute de ISU”, a declarat pentru Est News Mariana Balan, directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”.

Termenul de 15 octombrie, data la care firma din Botoșani preconizase că va finaliza lucrările, a fost amânat pentru 15 noiembrie. Constructorul a dat asigurări că va preda la cheie obiectivul, anul acesta. Sala de sport a școlii bârlădene este singura clădire școlară din județ construită conform tuturor normelor ISU în vigoare. Va fi o sală de sport care va găzdui competiții sportive și, evident, Cupa „Andreea Răducan” la gimnastică. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bătălie mare pentru finanțarea proiectele transfrontaliere dedicate lui Ștefan cel Mare

de Dănuț CIOBANU Unul din ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Propuneri pentru planul de școlarizare 2020-2021, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

Reprezentanți ai părinților și ai ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: