Home / Administratie / Cu buldozerul în clădirea Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui

Cu buldozerul în clădirea Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui

În ședința de vineri, consilierii județeni vor lua în discuție și, cel mai probabil, aproba, dezmembrarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui, în trei loturi.

Măsura este necesară înainte de demararea proiectului “Creșterea eficienței energetice a imobilului CSEI “Elisabeta Polihroniade” Vaslui” anunțat recent de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord -Est (ADR NE). Acesta face parte dintr-o investiție mai mare care are în vedere reabilitarea termică a cinci clădiri publice din județele Moldovei, suma alocată fiind de 6 milioane de euro.

Proiectul va avea o durată de implementare de 48 de luni și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a imobilului “CSEI Elisabeta Polihroniade” prin reabilitarea termică și introducerea utilizării energiei solare. Condițiile de confort termic create prin proiect vor avea un impact direct asupra celor 166 de elevi ai centrului, majoritatea provenind din familii defavorizate, și a celor 126 de angajați din cadrul instituției, conducând la o mai bună calitate a actului educațional și de recuperare oferit copiilor, precum și la asigurarea unui mediu favorabil angajaților școlii. Valoarea finanțării nerambursabile este de 495.548 euro și reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului”, se arată într-un comunicat al ADR NE. Fondurile sunt alocate din Programul Operațional Regional 2014-2020 (REGIO), Prioritatea de investiții 3.1 B Sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: