Google+
Home » Administratie » Dotarea Ambulatoriului Integrat de la Spitalul Județean, pe masa consilierilor

Dotarea Ambulatoriului Integrat de la Spitalul Județean, pe masa consilierilor

Dotarea Ambulatoriului Integrat de la Spitalul Județean și reabilitarea drumului Zizinca – Moreni le vor strica începutul de weekend consilierilor județeni, conducerea Consiliului Județean covocând pentru vineri, ora 16.00, ședință extraordinară. Președintele Buzatu spune că aprobarea procedurilor este urgentă pentru accesarea fondurilor.

“Este strict necesară convocarea acestei ședințe extraordinare, pentru că se deschide sesiunea și trebuie depuse proiectele. Ambele proiecte sunt la fel de urgente”, ne-a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, despre convocarea, pentru ziua de vineri, ora 16.00 a consilierilor județeni vasluieni în ședință extraordinară.

Este vorba despre două proiecte importante. Primul se referă la dotarea Ambulatoriului Integral al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar cel de-al doilea la rebilitarea și modernizarea drumului județean DJ 245E din comuna Deleni, care pleacă din Zizinca și ajunge la Moreni. Pe lângă proiectele în sine, consilierii cărora le va fi stricat astfel începutul de weekend vor trebuie să aprobe Studiul de oportunitate și indicatorii tehnico-economici și un acord de parteneriat între CJ Vaslui și Spitalul Județean pentru realizarea proiectului privind dotarea ambulatoriului.

În cazul drumului Bulboaca – Moreni, pe lângă proiect vor fi aprobate Nota conceptuală și Tema de proiectare a obiectivului de investiție șI Documentația tehnico-economică.

Dacă în cazul drumului județean, acesta este un vis al locuitorilor din Deleni care va deveni realitate, în ceea ce privește Ambulatoriu, clădire care de va întinde pe circa 4.000 mp, în curtea Spitalului Județean, acesta va fi inaugurat anul viitor, și va avea parter și trei etaje, la care se adaugă subsolul, cu o suprafață desfășurată utilă de 4.106 mp. Parterul, cu o suprafață de 770 mp, va fi destinat zonei de triaj a pacienților, cu săli de așteptare și un hol de acces, atât către cabinetele medicale, cât și către clădirea spitalului. La etajul I se vor afla cabinete de consultații și unul de fizio și kinetoterapie, în timp ce la al doilea etaj vor fi amenajate cabinete medicale, dar și spații pentru Chirurgie adulți și Chirurgie copii, cu mai multe mici săli de operații. Ultimul etaj va fi destinat spațiilor administrative. Pacienții vor avea acces la secțiile de imagistică medicală și radiografie din cadrul Spitalului printr-un pasaj pietonal. Subsolul va fi destinat compartimentelor de Toxicologie, de Serologie și Tanato-Chimie și Serviciului de Medicină Legală, toto acolo fiind amplasate și vestiarele medicilor, centrala termică și grupul electrogen. În total, proiectul “Construcție nouă în vederea organizării Ambulatoriului Integrat și desfășurării activității administrative la Spitalul Județean de Urgență Vaslui” va costa 7 milioane de euro, din care peste 200.000 de euro va fi contribuția CJ Vaslui. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: