Home / Social / Un stâlp de electricitate stă să se prăbușească, pe strada Alexandru Vlahuță din Bârlad

Un stâlp de electricitate stă să se prăbușească, pe strada Alexandru Vlahuță din Bârlad

Au trecut mai bine de zece zile, iar stâlpul de pe strada Alexandru Vlahuță din Bârlad, lovit de un TIR cu număr de Dolj, a rămas la fel de strâmb. Compania Delgaz Grid (fostă E.ON) nu pare interesată de această pagubă și nici de consecințele pe care le-ar putea avea prăbușirea stâlpului, care amenință atât trecătorii cât și casa din apropiere.

Acum două săptămâni, un șofer de TIR care a dorit musai să treacă cu vehiculul pe care-l conducea pe strada Alexandru Vlahuță, deși se lucra intens la canalizare iar accesul era interzis, a lovit un stâlp al E.ON, lăsându-l așa, cu firele căzute. Am reținut numărul mașinii – DJ 11 PTX, și am anunțat reprezentanții Poliției Rutiere, care, din când în când, vin în zonă pentru a supraveghea circulația în zona aceasta aflată în șantier. Nu s-a luat nicio măsură, pentru că cei de la E.ON au declarat polițiștilor că paguba nu este mare și cu asta basta. Stâlpul a rămas așa, cu firele atârnând în gol”, ne-a declarat un muncitor din echipa care lucrează la canalizarea de pe strada Alexandru Vlahuță.

Pe zi ce trece, stâlpul se înclină tot mai mult, iar condițiile meteo neprietenoase care se anunță pot favoriza producerea unui eveniment nedorit. Stâlpul ar putea fi doborât de o furtună, amenințând atât casa în fața căreia se află, cât și instalația de gaz. Nu pot fi ignorați nici pietonii, zona fiind tranzitată zilnic de bârlădenii care locuiesc în cartierul Podeni.

Situația la care s-a ajuns ar fi putut fi evitată dacă în zonă ar fi fost puse, pe lângă bariere, indicatoare care să avertizeze șoferii, mai ales cei din alte localități, că trebuie să ocolească strada respectivă, aflată în șantier. Atât timp cât nu există astfel de indicatoare, iar barierele sunt ridicate după bunul plac, în special de către riverani, fără supravegherea permanentă a agenților de circulație, astfel de evenimente se pot repeta oricând. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: