Google+
Home » Social » Episcopia Hușilor sprijină referendumul și respinge atacurile defăimătoare asupra Bisericii

Episcopia Hușilor sprijină referendumul și respinge atacurile defăimătoare asupra Bisericii

Anunțul aprobării în Senat a organizării referendumului privind familia a determinat Episcopia Hușilor să precizeze că sprijină în mod natural demersul Coaliției pentru Familie, dar nu este nici inițiatoare, nici organizatoarea acestuia.

Marți, Senatul României a adoptat, cu 107 voturi “pentru”, 13 “contra” și 7 “abțineri” propunerea legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie.

Faptul că organizarea referendumului a devenit o certitudine a determinat Episcopia Hușilor să precizeze că demersurile privind modificarea Constituției în ceea ce privește definirea clară a noțiunii de familie au fost făcute de Coaliția pentru Familie.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale”, se spune pe site-ul Episcopiei.

Biserica Ortodoxă Română sprijină în mod natural demersul Coaliției pentru Familie, în spiritul învățăturilor creștine și al valorilor fundamentale românești privind familia, ocrotirea și creșterea copiilor, dar nu este nici inițiatoarea, nici organizatoarea acestei acțiuni”, se mai arată pe portal.

La finalul lunii noiembrie a anului 2015, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, din Constituție, cu formularea următoare: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: