Home / Social / (VIDEO) Strigător la cer! Zeci de familii din Bârlad, au rămas fără aparate electrocasnice, în urma unei avarii la rețeaua electrică

(VIDEO) Strigător la cer! Zeci de familii din Bârlad, au rămas fără aparate electrocasnice, în urma unei avarii la rețeaua electrică

de Mihaela NICULESCU

Necazuri, pentru zeci de bârlădeni care locuiesc în cartierul Podeni, după ce, luni la prânz, a ars un transformator de pe un stâlp amplasat pe strada Elena Doamna. Oamenii s-au trezit cu frigidere, mașini de spălat, centrale termice, televizoare și alte aparate arse.

Locuitorii cartierului au anunțat societatea Delgaz Grid că nu au curent, în câteva ore o echipă deplasându-se la fața locului pentru a remedia defecțiunea. Însă, după revenirea tensiunii, cei din Podeni au constatat cu stupoare că o parte din aparatele de uz casnic erau arse.

„Este incredibil ce pagube a produs Delgaz Grid. Locuitorii străzii Elena Doamna și din toate fundăturile acestei străzi au suferit un prejudiciu considerabil împreună cu cei care stau pe strada Principatele Unite și fundăturile aferente. Mie mi s-au ars centrala termică, televizorul și aparatul de radio. Vecinilor li s-au ars mașinile de spălat, frigiderele și alte aparate. Am chemat acasă un specialist să vadă dacă s-a ars placa centralei sau dacă se mai poate repara”, a declarat, pentru Est News, Relu Gherghescu, unul dintre consumatorii păgubiți.

Tudorița Papadopol este o altă abonată de pe strada Elena Doamna, care s-a declarat revoltată de modul în care Delgaz Grid își bate joc de clienți.

„M-am speriat îngrozitor, când, luni la prânz, am auzit o bubuitură puternică. S-a întrerupt curentul vreo patru ore, până o echipă de la Delgaz a reparat transformatorul. Bucuria nu a ținut mult, pentru că apoi am observat că mașina de spălat era moartă, la fel și frigiderul. Cine va plăti aceste pagube? Noi, din propriul buzunar?”, s-a plâns Tudorița Papadopol.

Atitudinea incalificabilă a reprezentanților companiei de electricitate, care au dat vina pe păgubiți

Consumatorii prejudiciați s-au enervat foarte mult în momentul în care muncitorii de la Delgaz le-au spus după remedierea avariei că ceea ce s-a întâmplat este din vina beneficiarilor.

„După ce au repus în funcțiune transformatorul de pe stâlpul cu pricina, electricienii au declarat că nu e de vină societatea Delgaz pentru avarie și au plecat. Scurt-circuitul produs pe 10 septembrie a ars și casetele de distribuție ale RDS. Un domn de acolo ne-a sfătuit să nu mai procedăm așa, pe viitor. Să anunțăm întâi Oficiului pentru Protecția Consumatorului (OPC) și apoi firma de distribuție a energiei electrice. Niciodată cei vinovați nu vor recunoaște adevărul. Astăzi, ne vom adresa OPC, vom întocmi o plângere cu toate semnăturile păgubiților”, a mai adăugat Relu Gherghescu, abonatul Delgaz Grid care speră să fie despăgubit.

Păgubiții au contactat reprezentanții Delgaz Grid de la Târgu Mureș, care i-au sfătuit să depună anumite documente la sediul societății, acte ale aparatelor de uz casnic, cererea cu reclamația și să aștepte ca în cel mult zece zile un constatator să facă expertiza.

Surse neoficiale ne-au spus că este posibil ca arderea transformatorului să se fi produs din cauza atmosferei încărcate, chiar a unui fulger. Tehnica poate dovedi dacă aceasta este cauza și în acest caz Delgaz nu îi va despăgubi pe cei care au avut de suferit.

Până la închiderea ediției nu am primit un punct de vedere oficial de la Biroul de Presă al Delgaz Grid, pe care reporterul Est News l-a contactat de dimineață.

About Simona Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: