Home / Social / Reacția Delgaz Grid în legătură cu avaria din Bârlad care a ”prăjit” zeci de aparate electrocasnice

Reacția Delgaz Grid în legătură cu avaria din Bârlad care a ”prăjit” zeci de aparate electrocasnice

Societatea Delgaz Grid este responsabilă pentru deranjamentul produs pe 10 septembrie în Bârlad, la rețeaua de distribuție a energiei electrice, incident care a creat pagube însemnate locuitorilor de pe câteva străzi din cartierul Podeni, se arată în răspunsul pe care reprezentanții companiei l-au formulat în scris ca urmare a întrebărilor adresare de reporterii Est News.

Cum vina pentru arderea aparatelor de uz casnic a sute de bârlădeni care locuiesc pe străzile Elena Doamna și Principatele Unite, cu fundăturile aferente, aparține exclusiv Delgaz, consumatorii afectați pot primi despăgubiri dacă anunță în scris furnizorul de energie, în termen de zece zile lucrătoare de la producerea evenimentului. Bârlădenii care au avut de suferit mai au la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru a sesiza furnizorul, altfel vor pierde dreptul de a fi despăgubiți.

”Despăgubirile pentru aparatura electrocasnică deteriorată se acordă în condițiile stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, potrivit prevederilor legale, consumatorii vor fi despăgubiți pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcționarea necorespunzătoare a rețelei electrice de distribuție, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electrică. Excepție fac receptoarele electrocasnice de tipul lămpilor electrice și receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despăgubiri. Clienții care consideră că au fost afectați în urma acestui incident prin defectarea aparaturii electrocasnice trebuie să anunțe în scris furnizorul de energie electrică în termen de 10 zile lucrătoare de la data producerii acestuia”, ne-au precizat reprezentanții Delgaz Grid.

În altă ordine de idei, Delgaz a precizat că stâlpul avariat de un tir, pe strada Alexandru Vlahuță, nu îi aparține. Reporterul Est News a aflat, în cele din urmă, cine deține stâlpul cu pricina. Acesta aparține firmei de telecomunicații Telekom, ai cărei reprezentanți știau de incident, dar au așteptat, se pare, să fie mediatizat întâi. Abia în urma articolului din ziarul nostru, stâlpul a fost înlocuit. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: