Google+
Home » Justitie » Hoți de cai prinși de polițiștii din Banca

Hoți de cai prinși de polițiștii din Banca

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Banca au reținut, joi, doi bărbați din comuna Deleni, în vârsta de 36, respectiv 19 ani, care plimbau trei cai pe care îi furaseră în noaptea precedentă.

Unul din cei trei cai a fost sustras din curtea unei locuințe din comuna Ciocani, iar ceilalți doi de pe un imaș comunal din apropiere. Când au fost prinși, hoții se îndreptau spre comuna Bogdănești. Caii au fost recuperați și restituiți părților vătămate, iar cei doi bărbați au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Polițiștii spun că proprietarii de animale ar trebui să nu lase animalele nesupravegheate pe câmp, în oboare, târguri, deoarece acestea pot fi furate cu tot cu atelaje. Totodată trebuie efectuate semne particulare animalelor pentru a putea fi recunoscute ușor în cazul în care au fost sustrase. Pe timpul nopții trebuie asigurat un iluminat corespunzător grajdurilor. În interiorul grajdurilor, pe timpul nopții, legați animalele cu lanț și lacăt de o bară metalică încastrată în beton.

Cumpărătorii de bună credință sunt avertizați ca în momentul cumpărării de animale să solicite vânzătorului biletul de proprietate și certificatul sanitar-veterinar. Nu trebuie încheiat târgul cu acesta până nu-i cunoașteți exact identitatea. De asemenea nu cumpărați animale de la persoane care se grăbesc și solicită prețuri mici, deoarece pot proveni din furturi. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: