Google+
Home » Administratie » Ministrul pentru Românii de Pretutindeni vine la Vaslui

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni vine la Vaslui

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, vine la Vaslui, miercuri. La ora 14.00 va lansa Campania ”Informare acasă! Siguranță în lume!” la nivel județean.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Instituția Prefectului și Consiliul Județean (CJ) Vaslui și va avea loc la Sala Mare a CJ Vaslui.

Campania își propune informarea vasluienilor asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României. Se urmărește informarea cetățenilor din județul Vaslui cu privire la drepturile și responsabilitățile pe care le au în țările în care intenționează să muncească, să studieze și/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale și servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte.

Totodată, vor fi oferite informații cu privire la accesul românilor din străinătate pe piața muncii, pentru o mai bună cunoaștere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condițiilor de siguranță la locul de muncă, a garanțiilor, condițiilor contractuale, precum și a drepturilor și obligațiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă,

Vor mai fi oferite informații legate de conștientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile și copiii, și a pericolului de a deveni victime ale rețelelor transnaționale de trafic de persoane, modul corect de accesare a locurilor de muncă și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor români care doresc să plece în străinătate cu privire la importanța menținerii comunicării constante și frecvente cu membrii familiei rămași în țară.

La întâlnirea cu reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au fost invitați primarii vasluieni, alături de conducerile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: