Home / Sanatate / Performanță remarcabilă pentru Ambulanța Vaslui! Locul I, la Concursului Național al Echipajelor de Ambulanță

Performanță remarcabilă pentru Ambulanța Vaslui! Locul I, la Concursului Național al Echipajelor de Ambulanță

de Mihaela NICULESCU

Echipajele Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui au reușit performanța de a obține locul I în cadrul Concursului Național al Echipajelor de Ambulanță, desfășurat în perioada 12-16 septembrie, la Geoagiu Băi, Hunedoara. Au participat 27 de județe, cu 15 echipaje de ambulanță C2 (cu medic) și 21 de echipaje B2 (doar cu asistent).

Ambulanța Vaslui s-a prezentat la concurs cu două echipaje, unul C2 și altul B2. Primul echipaj a fost format din medicul Daniel Ungureanu, asistenta Cristina Gherman și ambulanțierul Nicu Grigore, iar cel de-al doilea echipaj a fost compus din asistenta Adina Balan, ambulanțierul Eusebiu Antonică și voluntarul Dragoș Dudău.

„Concursul a început cu ședința tehnică, au urmat două zile de concurs efectiv, iar în a patra zi a fost festivitatea de premiere. Ambulanța Vaslui este deja recunoscută pe plan național prin rezultatele deosebite obținute din 2012 încoace la Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță din România. Ne-am aflat de fiecare dată pe podium, pe locurile 2 și 3. De data aceasta, însă, ne-am întrecut pe noi înșine și am obținut medalie de aur cu echipajul B2 și medalie de argint cu echipajul C2, din care am făcut și eu parte. Fiecare echipaj a fost supus la două probe, una de resuscitare pe un caz medical și o probă pentru un caz de traumatologie, efectuate pe manechine performante, care simulează parametrii vitali. Ambele echipaje au fost formate doar din vasluieni, dar asta nu înseamnă că ceilalți colegi ai noștri din județ nu sunt la fel de bine pregătiți.”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, medic și purtător de cuvânt la SAJ Vaslui.

Echipajele au fost pregătite de Ana – Maria Ungureanu, medic la SAJ Vaslui și au avut tot sprijinul Aurorei Popa, managerul SAJ Vaslui. La concurs au fost prezenți managerii principalelor servicii județene de Ambulanță din România, președintele Sindicatului Național „Ambulanța” și reprezentanți ai Direcției pentru Situații de Urgență.

Chiar dacă parcul auto este slab dotat și destul de învechit, iar infrastructura este dezastruoasă în județ, angajații Ambulanței Vaslui dovedesc că sunt printre cei mai buni din țară. Premiul îi onorează, dar îi bucură și mai mult că până la sfârșitul anului, medicii, asistenții și ambulanțierii vor putea lucra pe autospeciale noi. Guvernul va achiziționa 242 ambulanțe de tip A, 375 ambulanțe de tip B 4×2, 505 ambulanțe de tip B 4×4 si 122 ambulanțe de tip C, în valoare totală de 476.857.000 lei. Achiziția autospecialelor va fi efectuată în cadrul unor proiecte prin care se urmărește îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

About Tehno Redactor

x

Check Also

Drepturi la replică în loc de răspunsuri clare la problemele delicate ale Spitalului “Beldiman”

Cu toate că ziarul Est ...

Asistenții medicali de la „Beldiman” se revoltă! Nu mai pot face față orelor suplimentare

Din cauza managementului defectuos, incapabil ...

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: