Home / Justitie / Protest în fața Penitenciarului Vaslui: ”Jos Tudorel, minciunel!”

Protest în fața Penitenciarului Vaslui: ”Jos Tudorel, minciunel!”

Aproximativ 50 de angajați ai Penitenciarului Vaslui au protestat în fața unității de detenție în semn de nemulțumire față de actualul ministru al Justiției care nu le-a soluționat problemele, printre altele cele legate de plata orelor suplimentare restante și deficitul de personal din sistem. Salariații amenință că vor continua seria manifestațiilor, cu un miting în fața Ministerului Justiție și Administrației Naționale a Penitenciarelor la începutul lunii viitoare.

După greva japoneză din 10 august, aproximativ 50 de angajați ai Penitenciarului Vaslui au ieșit, zilele trecute, în stradă, în fața instituției, unde au protestat, timp de două ore, în semn de nemulțumire față de modul cum sunt tratați de către ministrul Justiției, împotriva cărui, de altfel, au scandat lozinci precum ,,Tudorel, minciunel!”, ,,Demisia”.

Manifestanții au afirmat că revendicările nu le-au fost soluționate, deși au primit promisiuni în acest sens de la Tudorel Toader cu ocazia vizitei la Vaslui, în decembrie 2017, atunci când jumătate dintre angajați au refuzat să mai intre la serviciu din cauza orelor suplimentare neplătite și a lipsei de personal.
,,Deși am primit promisiuni din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu ocazia vizitei la Vaslui, că ne vor fi plătite orele suplimentare la zi și că se vor face angajări de personal, acesta nu și-a respectat cuvântul. Mai mult decât atât, în momentul de față el este mai preocupat de soarta deținuților decât de cea a personalului care lucrează în penitenciare. Pentru aceste motive, membrii Sindicatului Megas din Penitenciarului Vaslui îi transmit ministrului Justiției că este un mincinos și îi cer demisia”, ne-a declarat liderul Sindicatului ”Megas” Vaslui, Gabriel Mititelu.
Principalele revendicări anunțate de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor sunt: condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor ieșiți din sistem, plata integrala a orelor suplimentare curente.
”În cazul în care autoritățile nu reacționează, calendarul acțiunilor de protest va continua pe 3 octombrie, cu un miting la Ministerul Justitiei si Administrația Natională a Penitenciarelor. Dacă nici după mitingul de la București revendicările noastre nu se vor soluționa, vom bloca activitatea în penitenciare, la nivel național, prin refuzul de a mai intra în serviciu”, a conchis liderul ”Megas”, Gabriel Mititelu. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

”Ziua Porților Deschise” la ISU Vaslui, la împlinirea a 171 ani de la bătălia din Dealul Spirei

Cele șase unități ale Inspectoratului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: