Google+
Home » Administratie » Autoritățile județene, îngrijorate că fermierii nu grăbesc recoltarea la floarea soarelui

Autoritățile județene, îngrijorate că fermierii nu grăbesc recoltarea la floarea soarelui

Recoltarea la floarea soarelui este întârziată de către fermierii din județ, în condițiile în care planta este ajunsă la maturitate. Până la această dată, a fost strânsă producția de pe mai puțin de un sfert din suprafața cultivată.

Fermierii din județ nu se grăbesc să strângă de pe câmp recolta de floarea soarelui, deși se află în perioada optimă de recoltare. Drept dovadă este faptul că, până la începutul acestei săptămâni, fusese treierată doar un sfert din suprafața cultivată cu această cultură, respectiv 12.000 de hectare.

În urma vizitelor în teren, am constatat că suprafața recoltată putea fi mult mai mare. Însă, fermierii motivează cu faptul că mai sunt încă plante care nu au ajuns la maturitate. Cu toate acestea, s-ar putea să piardă la producție, în condițiile în care procentul de umiditate din sămânță nu va fi cel prevăzut de standard”, ne-a declarat directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui, Gigel Crudu.

Producția medie estimată de către specialiști pentru floarea soarelui este de 2.150 de kg la hectar. Specialiștii în agricultură susțin că producția ar fi fost una mult mai mare dacă județul nostru nu s-ar fi confruntat cu seceta excesivă din lunile iulie și august. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: