Home / Sanatate / Bani de la Ministerul Sănătății, pentru aparate de ventilație și de monitorizare a funcțiilor vitale, la secția Reanimare din cadrul Spitalul „Elena Beldiman”

Bani de la Ministerul Sănătății, pentru aparate de ventilație și de monitorizare a funcțiilor vitale, la secția Reanimare din cadrul Spitalul „Elena Beldiman”

În scurt timp, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad va începe procedurile de achiziție a unor aparate noi, cu finanțare din partea Ministerului Sănătății în procentaj de 90%.

În ședința de Consiliu Local din 14 septembrie a fost votată alocarea pentru această destinație a sumei de 50.000 de lei, cota de cofinanțare ce trebuie suportată de Consiliul Local. Spitalul bârlădean își va îmbunătăți dotarea cu un ecograf, două mese ginecologice necesare pentru nașteri și consultații, aparate de ventilație, două paturi pentru secția de ATI (Reanimare) și 10 monitoare pentru funcțiile vitale, aparate ce sunt montate la fiecare pat din această secție. Spitalul va achiziționa și două lămpi mobile pentru examinare ginecologică (cele existente fiind vechi și ineficiente) dar și o lampă performantă pentru sala de operații, ce va fi montată pe tavan.

Toate aceste aparate și dispozitive medicale sunt extrem de necesare. Secția ATI ar avea nevoie de mai multe aparate de ventilație mecanică, ideal fiind ca fiecare pat al secției să fie dotat cu un astfel de aparat. Acest lucru ar scuti transportul pacienților care au nevoie de respirație artificială către Spitalul Județean, în momentul în care secția ATI se confruntă cu mai mulți pacienți decât numărul de aparate. În ultimul timp, spitalul bârlădean a pus accent pe cumpărarea acestor aparate, reușind să achiziționeze aproape jumătate din numărul necesar.

Dotările cu finanțare de la Ministerul Sănătății sunt destul de rare la Spitalul „Elena Beldiman”. În ultimii ani, Ministerul Sănătății a alocat de trei ori bani, în 2014, 2016 și acum, în 2018, când a alocat 447.000 de lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

Două ambulanțe au intervenit la o secție de votare din Poenești, după ce la doi membri li s-a făcut rău

Două ambulanțe au intervenit la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: