Home / Administratie / Consilieri bârlădeni, cu capul în traistă, pe banii noștri!

Consilieri bârlădeni, cu capul în traistă, pe banii noștri!

de Mihaela NICULESCU

Mai ceva ca-n Caragiale! În urma ședinței extraordinare de Consiliu, de vinerea trecută, a fost convocată o ședință de îndată, la câteva minute după finalizarea celei dintâi. O parte dintre consilieri bârlădeni au cerut reluarea votului în cazul proiectului privind „Comasarea prin absorbție a unităților de învățământ de la Centrul de Execuție Bugetară Școala «Victor Ion Popa», de către Centrul de Execuție Bugetară Școala «Elena Bibescu»”, întrucât și-au dat seama că au ridicat mâna fără să știe pentru ce.

După ce niște voci din sală le-au șoptit consilierilor că votul lor negativ va aduce neplata salariilor profesorilor, visătorii consilieri, printre care și trei liberali, s-au răzgândit. Primarul Boroș le-a explicat în cadrul ședinței extraordinare că în cazul în care proiectul nu va trece, Consiliul Local nu va mai putea aloca fonduri pentru cheltuielile curente ale Școlii „Victor Ion Popa”. Intervenția lui Liviu Angheluță, director economic al Primăriei Bârlad, nu a fost edificatoare pentru consilierii nedumeriți, acesta vorbind destul de alambicat, dar precaut, nerostind niciun cuvânt despre faptul că salariile profesorilor ar fi în pericol.

Într-un final consilierii convocați în ședință de îndată și-au schimbat votul inițial, votând „pentru”, convinși că astfel au făcut o faptă bună, salvând salariile profesorilor. Fals! Nici a doua oară n-au știut ce votează, pentru că proiectul nu avea nicio legătură cu plata salariilor.

Prestația multor consilieri de la ambele partide reprezentate in legislativul local este lamentabilă, interesul pentru studierea proiectelor este rareori prezent, cu excepția celor care îi interesează în mod expres, iar întrebarea logică este dacă indemnizația pe care o primesc cel puțin jumătate din consilierii bârlădeni este justificată în vreun fel. Dacă la ședințele de consiliu dorm, ce fac aleșii locali la comisiile de specialitate, visează?. Cum este posibil să nu știi ce votezi, dacă în prealabil, cu câteva zile înainte, în comisiile de specialitate, proiectele se discută în detaliu? Bâlbâiala de care au dat dovadă consilierii locali vis – a – vis de proiectul în cauză nu este scuzabilă, întrucât în primăvară și-au dat votul în principiu pentru comasarea școlii „V. I. Popa” cu Școala „Elena Bibescu”, urmând ca centrul de execuție bugetară să rămână la cea de-a doua. Vineri, consilierii au fost solicitați să se pronunțe doar asupra părții juridice a acestei comasări, care însemna trecerea inventarului de la Școala „V. I Popa” la Școala „Principesa Elena Bibescu” și toate aspectele care decurg din acest lucru.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: