Home / Administratie / Contribuabili exemplari – Vasluienii au achitat la bugetul local taxe și impozite de peste 21 milioane de lei

Contribuabili exemplari – Vasluienii au achitat la bugetul local taxe și impozite de peste 21 milioane de lei

Vasluienii s-au mobilizat exemplar în ceea ce privește achitarea taxelor și impozitelor locale. Raportat la primele opt luni ale anului curent, programul de încasări previzionat de Primăria Vaslui a fost realizat într-un procent de 100%. Mai exact, de la un program de încasări previzionat la o sumă totală de 27.946.773 lei, până la data de 30 august 2018 s-a încasat suma de 21.180.702 lei.

La această dată, Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice. Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, teren, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale.

Eugen Boț, directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Vaslui, a precizat că persoanele fizice și juridice care au achitat integral impozitele locale pe anul curent până la data de 31 martie, primul termen de plată, au beneficiat de o bonificație financiară de 10%. “Al doilea termen de plată pentru taxele și impozitele locale începe în data de 1 octombrie 2018. Serviciul Financiar din Primăria Vaslui își va modifica programul zilnic, astfel încât să fie încasate toate sumele de la persoanele care vor veni să plătească. Pentru acest an, avem fonduri atât pentru secțiunea funcționare, cât și pentru dezvoltare. În buget sunt prinse și proiecte care au un caracter multianual, se derulează pe o perioadă de doi – trei ani. Avem obligația legală de a asigura sursele de finanțare pentru finalizarea investițiilor. Din banii încasați din taxe și impozite se finanțează obiectivele de investiții, întreținerea domeniului public și privat, dezvoltarea infrastructurii, activitățile culturale, programele din domeniul social, învățământul etc”, a precizat Eugen Boț.

Plata se poate face și online

Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că activitatea Direcției Economice este foarte importantă pentru realizarea bugetului local: “Facem analize și realizăm rectificări strict necesare. Când sunt nevoi de finanțare, intervenim și facem rectificări. Este o obișnuință să realizăm o rectificare bugetară în luna septembrie dar, din acest an, nu se va mai face o altă rectificare până la sfârșitul anului. Vom analiza bugetul, pentru ca să fie unul echilibrat”.

Bugetul în cifre

La capitolul venituri, bugetul local pe 2018 are prevăzută suma de 100.027.372 lei, în timp ce la capitolul cheltuieli suma prognozată se ridică la 107.401.000 lei. Deficitul, de 7.373.628 lei, va fi finanțat din excedentul înregistrat pe exercițiul bugetar 2017. În acest an, secțiunea de funcționare a bugetului municipiului Vaslui are prevăzute cheltuieli în valoare de 91.125.000 lei. De asemenea, la secțiunea de dezvoltare cheltuielile prognozate se ridică la 16.276.000 lei. Valoarea de 100 milioane de lei a bugetului pe anul 2018 este mai mare cu 16 milioane față de anul 2017 și cu 27 de milioane mai mare comparativ cu anul 2016. De asemenea, la secțiunea de dezvoltare, suma de 16 milioane lei repartizată pentru investiții este mai mare cu 12 milioane lei față de ultimii doi ani. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: