Home / Invatamant / Performanță printre dărâmături: talentele de la Palatul Copiilor Vaslui cuceresc premii după premii

Performanță printre dărâmături: talentele de la Palatul Copiilor Vaslui cuceresc premii după premii

Cu dedicație și stoicism, în ciuda tuturor condițiilor, profesorii de la Palatul Copiilor își continuă activitatea printre dărâmături, cu 25 de cercuri pentru elevi, participări la concursuri și festivaluri naționale și internaționale și performanță. 1.670 de elevi vasluieni au fost antrenați astfel în activități extrașcolare, iar conducerea instituției se așteaptă la un număr și mai mare în acest an școlar.

Lăsată în paragină, în urma unor litigii în justiție, clădirea din apropierea centrului municipiului Vaslui, Casa Mavrocordat, care găzduiește Palatul Copiilor continuă să ofere momente de satisfacție elevilor vasluieni. Nu mai puțin de 1.670 de copii au frecventat cele 25 de cercuri deschise în anul școlar trecut, iar Mirela Nistorovchi, directoarea Palatului, se așteaptă ca anul acesta numărul lor să crească, pentru că “putem înființa grupe cu profiluri solicitate de părinți sau copii”, sunt spune ea.

În dreptul performanțelor, situația este una extrem de pozitivă. La concursurile și festivaluri internaționale elevii au câștigat un trofeu, 21 de locuri întâi, 6 locuri doi, 3 locuri trei, o mențiune și 8 diplome de participare. La concursurile și festivalurile naționale s-au adjudecat 12 trofee, 54 de locuri întâi, 30 de locuri doi, 21 de locuri trei și 6 mențiuni. La concursuri regionale, interjudețene s-au câștigat un premiu special, 32 de locuri întâi, 9 locuri doi, 6 locuri trei șI două mențiuni.

“Cercurile noastre au o ofertă diversă pentru elevi, de la dansuri, gimnastică, muzică corală, muzică instrumentală, muzică ușoară, pian, ansamblu vocal – instrumental, pictură, automodele, carting, informatică sau matematică”, a mai spus Mirela Nistorovchi.

“Printre proiectele educaționale derulate în anul școlar precedent, cu titlul de “Școală Europeană”, dobândit în anul 2017, Palatul Copiilor a continuat și în acest an școlar derularea unor proiecte cu parteneri din Portugalia, Italia, Polonia, Germania, Turcia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova. La nivel internațional s-au derulat activități în cadrul Proiectului Erasmus KA2, cu titlul Bullying, “I Don t Stay, Yes to friendship!” (în luna martie s-a participat la reuniunea organizată de partenerul din Portugalia, iar în luna iunie Palatul Copiilor a organizat reuniunea M2 a proiectului ). Cercul de “Matematică aplicată în tehnica de calcul” a participat la proiectul eTwinning cu titlul “Fun and Games math” având parteneri din Polonia și din Turcia. Elevii cercului de “Matematică aplicată în tehnica de calcul” au realizat activitățile “Cunosc meseriile” (în data de 22 aprilie), Micul detectiv (în data de 21 martie) din cadrul programului Junior Achivement. Elevii cercurilor “Dans modern/contemporan” și “Gimnastică ritmică” au participat la activitățile Festivalului Internațional “Dancing in Paralia”, în perioada 11-17 iunie, organizat de “Asociația Europeană a Festivalurilor de Folclor”, în Grecia, Paralia. Elevii cercurilor “Dans modern/contemporan” și “Informatică” au participat, în perioada 1 – 10.08.2018 la activitățile organizate în Tabăra “Luceafărul”, Vadul lui Vodă, Republica Moldova, obținând 5 diplome cu locul I, 2 locul II și un loc III. Activitățile s-au derulat în baza unui parteneriat între Ministerul Educației Naționale și Ministerul Educației din Republica Moldova. Corala Fantasia a participat, în perioada 22 – 31.08.2018, la Festivalul Internațional Coral “Cantemus”, Hamburg, Germania”, a detaliat directoarea Mirela Nistorovchi. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la ...

„Fotograful creativ”, concurs interjudețean găzduit de Școala „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad

Ziua Artei Fotografice din România, ...

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: