Home / Social / Peste 500 de elevi din județ, beneficiari ai Programului ”Un ghiozdan pentru noul an școlar” lansat de Episcopia Hușilor

Peste 500 de elevi din județ, beneficiari ai Programului ”Un ghiozdan pentru noul an școlar” lansat de Episcopia Hușilor

Peste 500 de elevi din județul nostru cu situații materiale precare vor fi beneficiarii Programului ”Un ghiozdan pentru noul an școlar” lansat în această lună de către Episcopia Hușilor. Acțiunea este susținută de către clerici ai episcopiiilor din Spania și Portugalia, precum și de către filantropi din mai multe orașe ale țării și din străinătate.

Un nou program filantropic derulat de Episcopia Hușilor vine în sprijinul copiilor și tinerilor pentru facilitarea accesului la educație. „Un ghiozdan pentru noul an școlar” este genericul acțiunii întreprinse de Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” și în parteneriat cu preoți din Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugalie și oameni de bine din Paris, Alba Iulia, Timișoara, Turda și Târgu Mureș. Scopul acțiunii caritabile este de a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici.

Este foarte important să ne gândim la copii și la educația lor. Ar fi ideal ca ei să nu simtă că sunt privați din cauza insuficienței resurselor financiare, de accesul la educație. Este un gest minimal față de acești copii. Am fost în comunități în această săptămână inaugurală a anului școlar și le-am transmis copiilor că este foarte important, chiar dacă sunt resurse mici financiare, să fie cuminți, înțelepți și să asimileze cât mai mult pentru o împlinire din punct de vedere profesional. Dacă ei învață foarte bine, au șansa de a se bucura, când vor fi mari, de rezultatele efortului lor”, ne-a declarat epicopul Hușilor, preasfințilul Ignatie.

Programul „Un ghiozdan pentru noul an școlar” va continua și în perioada următoare în mai multe localități din județul nostru.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: