Home / Administratie / Școlile de șoferi din municipiul Vaslui vor avea trasee și orare noi

Școlile de șoferi din municipiul Vaslui vor avea trasee și orare noi

Primăria Vaslui va avea o întâlnire cu reprezentanții școlilor de șoferi din oraș pentru a stabili traseele pe care se vor face orele de pregătire practică auto. De asemenea, vor fi convenite și anumite ore în care mașinile școlilor auto vor fi prezente în trafic, astfel încât să fie evitate perioadele aglomerate. Municipalitatea are în vedere și corelarea orarului de transport de pe cursele județene, cu orarul liceelor din municipiu.

Primăria Vaslui nu a renunțat la stabilirea unui orar exact și anumite trasee pentru școlile de șoferi care îi pregătesc pe viitorii șoferi. În acest sens, în prima jumătate a acestui an, municipalitatea a anunțat că va organiza o întâlnire de lucru cu reprezentanții școlilor de șoferi, cu Prefectura Vaslui și Inspectoratul de Poliție Județean pentru a clarifica această problemă. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că, din cauza programului încărcat un a reușit să abordeze această problemă, însă în perioada imediat următoare va avea o discuție cu reprezentanții școlilor de șoferi: “Nu am discutat încă cu cei de la școlile de șoferi pentru a stabili un program, însă voi face acest lucru. Am în vedere o întâlnire și cu reprezentanții firmelor de transport persoane de la nivelul județului. Trebuie să fie o corelare între programul curselor județene și programul pe care îl au elevii din liceele din oraș. Sunt curse care au un anumit program, iar liceenii sunt obligați să plece mai repede cu 10 minute de la ore pentru a prinde autobuzele. Am în vederea toate aceste lucruri”.

La rândul lui, Eduard Popica, prefectul județului Vaslui, a anunțat că va sprijini o astfel de întâlnire cu reprezentanții școlilor de șoferi, cu Poliția Vaslui în vederea identificării de soluții pentru evitarea aglomerației provocate de mașinile școlilor auto și fluidizarea traficului.

Vom stabili traseele pe care se vor face aceste ore de pregătire practică auto și vom face în așa fel încât să fie evitate orele aglomerate. Mașinile de la școlile auto să circule la alte ore față de cele în care lumea își duce copii la școală sau se întoarce de la servici. Sunt și alte străzi reparate în municipiul Vaslui, nu trebuie neapărat să faci orele de condus pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Poți să faci conducere și pe acele străzi laterale. Oamenii sunt foarte nemulțumiți în trafic pentru că aceste mașini de la școlile auto blochează traficul. Nu împiedic această activitate, însă vom stabili un orar și traseele pentru instructorii auto. Vom evita ca la orele de vârf aceste mașini cu cursanții școlilor de șoferi să mai fie în trafic”, spunea Vasile Pavăl. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Direcția Silvică (DS) Vaslui își ...

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: