Home / Administratie / Consiliul Județean cumpără alte apartamente pentru medici

Consiliul Județean cumpără alte apartamente pentru medici

În cadrul aceleiași politici de atragere a medicilor navetiști în oraș care a făcut-o să anunțe construirea unui bloc ANL cu 20 de apartamente la mijlocul anului, conducerea Consiliului Județean Vaslui a anunțat acum achiziționarea a încă trei apartamente.

Politica de atragere de medici bine pregătiți la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, oferindu-le, pe lângă condiții foarte bune de muncă și condiții locative foarte bune, inclusiv pentru familiști, nu este nouă pentru CJ Vaslui. La mijlocul acestui an, instituția și-a anunțat intenția de construi un bloc ANL de 20 de apartamente în apropierea celei mai mari unități spitalicești din județ.

Pentru prima dată, în 2015, s-a aprobat și realizat achiziționarea în același scop a cinci apartamente cu câte două camere, pentru ca, în anul următor, pretențiile instituției pentru noii medici locuitori ai Vasluiului să crească la imobile cu câte trei camere. Nu s-a reușit atunci însă decât achiziționarea unui singur apartament. Ulterior, pentru că pe piața imobiliară din municipiul Vaslui nu s-au găsit apartamente care să corespundă cerințelor solicitate, s-a decis achiziționarea inclusiv de apartamente cu patru camere, dar tot fără niciun succes. CJ a făcut astfel, la mijlocul anului un pas mare, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, dar mai ales pentru că în urma investițiilor în modernizarea spitalului nevoia de medici specialiști va crește exponențial. Astfel, CJ a anunțat construirea unui bloc cu 20 de apartamente de serviciu, finanțarea necesară fiind deja obținută din partea Agenției Naționale de Locuințe (ANL). (Cristian PĂTRAȘCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

CL Vaslui va vota prin videoconferință un plan de măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba ...

Comuna Berezeni împădurește 285 de hectare cu bani din fonduri europene și de la bugetul național

Comuna Berezeni a lansat pe SICAP o licitație publică, ...

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: