Home / Social / Doar 19,4% din crescătorii de ovine din județ au depus documente pentru obținerea ajutorului de minims pentru lână

Doar 19,4% din crescătorii de ovine din județ au depus documente pentru obținerea ajutorului de minims pentru lână

Doar 19,4% din cei 345 de crescători de ovine din județ au depus documente pentru obținerea de la stat a ajutorului de minims pentru lână în sumă de un leu pentru fiecare kilogram. Față de cantitatea estimată de peste 387.000 de kg, oierii din județ au depus acte doar pentru 124.000 kg, cea mai mare cantitate fiind din rasa Merinos.

Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii nu are impactul estimat în județul nostru. Din cei 345 de fermieri locali care au depus cereri la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, doar 67 au și au adus și documentele justificative și pot și primi subvenția de la stat. Cantitatea totală de lână livrată este de 124.463 kg, ponderea fiind din rasa Merinos, respectiv 104.181 kg.

Crescătorii de ovine invocă distanța mare până la centrul de colectare a lânii de la Tutova, acolo unde trebuie să o ducă. De asemenea, au existat și multe cazuri în care fermierii au preferat să comercializeze direct către achizitori, care însă nu le-au emis niciun fel de document justificativ”, ne-a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Pentru a crește numărul de cereri pentru subvenția la lână din partea crescătorilor de ovine, termenul de depune a cererilor va fi prelungit până la 1 noiembrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: