Home / Administratie / ”Bătaie” pe secțiile de votare din județ. Câștigul: 260 de lei

”Bătaie” pe secțiile de votare din județ. Câștigul: 260 de lei

Referendumul din 6 și 7 octombrie reprezintă o alternativă pentru locuitorii județului, membri de partid sau persoane agreate de formațiunile politice, de a câștiga un ban. Un calcul simplu ne arată că peste 3.100 de persoane din județ, care vor fi prezente în secțiile de votare, vor câștiga 245 de lei, în cazul membrilor, sau 798 de lei, în cel al președinților, la care se mai adaugă diurna de 20 de lei dată de Prefectura Vaslui.

Ca și la alegeri, referendumul va aduce un ban în plus în buzunarele a mii de vasluieni. Este vorba în special de membrii de partid care vor ocupa unul din cele șase posturi rezervate formațiunilor politice în birourile secțiilor de votare, numărul total al acestora ajungând la 3.162 de persoane. Pentru cele trei zile în care vor munci, respectiv 5, 6 și 7 octombrie, membrii birourilor din cele 527 de secții de votare din județ vor primi 285 de lei, la care se mai adaugă și diurna de 20 de lei, dată de Prefectura Vaslui. Însă, așa cum se întâmplă în orice stat democratic, banii vor fi impozitați cu 16%, de către Fisc, ceea ce înseamnă că suma se va diminua cu 45 de lei. Cu alte cuvinte, câștigul total net va fi de 260 de lei.

Mult mai câștigați vor fi, însă, președinții din cele 527 secții de votare din județ. Aceștia vor fi plătiți pentru cinci zile de activitate, ceea ce înseamnă 798 de lei net.(I. PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: